Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat


Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat

Három év alatt 800 vállalat csatlakozott a programhoz a 2011-es jelképes alapkőletétel óta, így a Virtuális Erőmű Program az országban egyedülálló szakmai és társadalmi összefogással rendelkező energiahatékonysági programmá nőtte ki magát.

Energiahatékonysági Kiválósági PályázatA több mint 800 belépett vállalat közül sokan már jelentős energiamegtakarítással büszkélkedhetnek. Idén, 2014-ben az Energiatakarékossági Világnap alkalmából harmadszor díjazták a legkiemelkedőbb energiatudatos és energiahatékony szervezeteket. A Virtuális Erőmű Program (VEP), és az általa üzemeltetett Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat célja, hogy Magyarország Európai Uniós vállalásaival összhangban 2020-ra egy 200 MW fosszilis erőmű kapacitásának megfelelő virtuális erőművet „építsen fel” igazolt megtakarításokból, kiváltva ezzel egy új erőmű megépítését. A pályázat sikerét tükrözi, hogy az elmúlt fél évben több mint 800 cég vett részt a Programban, amelynek segítségével egy országos szintű energiahatékonysági helyzetkép alakult ki.

Év végére a résztvevő vállalatok száma várhatóan meg fogja haladni a háromezret. Példaértékű, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye elsőként ismerte fel az energiahatékonyság rendszerszintű kezelésének fontosságát. Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke jelezte, a „Zöld megye” prioritás keretében a 2014-2020-as pályázati ciklusba beépítik a VEP motivációs rendszerét, mint a vállalati versenyképesség fejlesztésének egyik hatékony eszközét. Külön elismerést jelent, hogy az energiamenedzsment képzések területén kiemelkedő Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara is beemelte szakirányú továbbképzéseibe a VEP módszertanát. A pályázathoz bárki csatlakozhat. A 2014-2020-as európai uniós forrásokban most először jelenik meg a vállalati energiahatékonyság mint kiemelt prioritás. A VEP-ben résztvevő vállalatok ezen pályázati forrásokra is hatékonyabban készülhetnek fel.Previous Online választói orientációs program
Next Átlagnál nagyobb felmelegedés Európában

No Comment

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.