Nyúl, húsvét és nyulas kifejezések. Vajon mit jelentenek?

Tovább...

Madách Imre: Az ember tragédiája – Kvíz

Tovább...

A Magyar költészet napja és a Himnusz

Tovább...

Az Antarktisz titkai – kvíz sarkkutatóknak

Tovább...

Globális Atomkvíz online vetélkedő

Tovább...

KVÍZ

Legyen a tudás ellenőrzése szórakoztató!

Sok népszokás, babona rituálé kapcsolódik Húsvét ünnepéhez. De számtalan kifejezés és szókapcsolat is él a magyar nyelvben, aminek nem mindenki tudja ez eredetét, vagy azt, hogy pontosan mit jelent.
Te tisztában vagy ezeknek a nyulas kifejezéseknek a jelentésével? Derítsd ki ezzel a kvízzel!

200 évvel ezelőtt január 20-án született Madách Imre. Erre az évfordulóra készítettünk egy kvízt Az ember tragédiájából. Felismered-e néhány sorból, hogy melyik színben, ki mondta? Töltsd ki a kvízt és kiderül!

Az idei évben sok a 200-as kerek évforduló. Január 22. az a nap – a kézirat tanúsága szerint –, amikor Kölcsey Ferenc befejezte a Hymnus megírását, azaz tisztázta a kéziratot. A kvíz segít tesztelni a tudásunkat ebben a témakörben is.

Ez a bolygó egyik leghidegebb, legelhagyatottabb helye, mégis sok érdekességet rejt. Ha egy kicsit is érdekel, akkor teszteld a tudásod!

Idén november 10-én tartja a Roszatom a Globális Atomkvíz (Globalic Atomic Quiz 2022) online vetélkedőt a tudomány világnapja alkalmából.

Ennek a kvíznek a kitöltéséhez nagy figyelemre lesz szükséged! Ráadásul nem mindennapi kérdésekkel, tényekkel és válaszokkal próbáljuk összezavarni mindenki tudását, hogy a helyzet nehezebb legyen!

Ha szereted a lovakat és mindened a lovaglás, illetve úgy gondolod, hogy mindent tudsz a róluk? Töltsd ki legújabb kvízünket és fény derül a tudásodra!

Vajon mennyire vagy tisztában Szent Márton legendájával és a Márton-napi hagyományokkal? Teszteld le!

Biztos mindenki hallott II. Erzsébet királynő haláláról. Mi is megemlékezünk róla. Vajon a legújabb kvízünkben szereplő kérdésekre tudod a válaszokat vele kapcsolatban? Teszteld magad!

Az emberek sokszor összemossák a Szent Iván éj és a nyári napforduló eseményét. Sokan még a hátterüket és a tényeket sem ismerik. Veled mi a helyzet? Teszteld le!

Ebben a kvízben valóban megtornáztathatod az agyadat, mert jó néhány olyan kérdést teszünk fel, amelyek a mindennapjainkhoz kapcsolódnak és talán az alapműveltség részei.

Felismered a kristályokat csupán egyetlen fotó láttán?
Írd meg nekünk, milyen eredményt sikerült elérned!

Úgy gondolod, mindent tudsz az energiaitalokról? Most tesztelheted!

Úgy gondolod, hogy jártas vagy a görög mitológiában? Régóta várod már, hogy számot adj tudásodról? Elérkezett a várva várt pillanat! Töltsd ki a kvízünket és mutasd meg, milyen tudással rendelkezel!

Vannak egyszerű és triviális tudományos kérdések, amelyekre sokan nem tudják a választ. Illetve vannak elgondolkodtató témák és kérdések, amelyek azok számára is érdekesek lehetnek, akiket nem érdekel mélységében a tudomány. Jöhet egy kis szórakozás?

MENU

Back