Globális Atomkvíz online vetélkedő


a Roszatom állami atomenergetikai konszern ismét, immár harmadszorra rendezi meg a Global Atomic Quiz (Globális Atomkvíz) vetélkedőt
Olvasási idő: 2 perc

Idén november 10-én tartja a Roszatom a Globális Atomkvíz (Globalic Atomic Quiz 2022) online vetélkedőt a tudomány világnapja alkalmából.

Gondolkozott már azon, hogy ki a radioaktívabb – férfiak vagy nők? Vajon vannak olyan akkumulátorok, amelyek akár évtizedekig is működnek? Mennyi CO2-kibocsátást akadályoz meg az atomenergia? Tudja-e miért lesznek „nagy durranások” kis (SMR) atomreaktorok? Valószínűleg mindenre fény derülhet november 10-én a tudomány világnapján, mert a Roszatom állami atomenergetikai konszern ismét, immár harmadszorra rendezi meg a Global Atomic Quiz (Globális Atomkvíz) vetélkedőt. Ezen az egynapos nemzetközi kezdeményezésen bárki kipróbálhatja, mennyire jártas az atomenergetika szakterületén. Ráadásul sok új és érdekes ismeretet lehet szerezni a magfizika témakörében, illetve megismerhetővé válnak a legújabb nukleáris technológiai fejlesztések is. Ja, és nyerni is lehet! A legjobban teljesítő 100 játékos exkluzív nyereményekkel gazdagodik majd!

A kvíz november 10-én 24 órán keresztül lesz elérhető a quiz.atomforyou.com oldalon. Aki részt szeretne venni rajta, annak egy teljes nap áll rendelkezésre, hogy kitöltse a 20 kérdésből álló tesztet, amelyek különböző témájúak és nehézségi fokúak. Fontos, hogy minden kérdésre gyorsan és pontosan válaszoljanak a versenyzők. A végső pontszámot a helyes válaszok száma és a megfelelő válasz kiválasztásához szükséges idő adja majd. A 100 legtöbb pontszámot elért résztvevő lesz a Global Atomic Quiz 2022 nyertese.

A hagyomány szerint most is mindenki elektronikus részvételi oklevelet kap majd, amelyet kinyomtathat vagy megoszthat a közösségi médiában. Idén egy exkluzív ajándékcsomag vár a nyertesekre. Az ajándékok között van a NUCLEUS szórakoztató társasjáték, amelybe ezúttal egy csipetnyi atomtudományt is csempésztünk! További ajándékok: mesterséges intelligencia által létrehozott borítójú jegyzetfüzet, illetve sok más érdekes és hasznos ajándék (például naptár és szatyor).

A projekt 2020-as indulása óta több mint 70 országból 22 000-nél is többen vettek részt a vetélkedőn.

Segítünk kicsit! Az idei kvíz, az előző évekhez képest, komolyabb kérdéseket tartalmaz és küldetésének tekinti felhívni a figyelmet arra, mennyire fontos a nukleáris technológia a Föld megőrzéséhez, a mindennapi élet jobbá és komfortosabbá tételéhez. A kvíz most is 11 nyelven lesz elérhető: angolul, oroszul, törökül, spanyolul, portugálul, magyarul, bengáliul, vietnamiul, kazahul, örményül és üzbégül.

A nyertesek névsorát 2022. november 17-ig teszik közzé a szervezők a honlapon.Previous A perovszkitok tulajdonságait vizsgálták magyar kutatók
Next A Magyar Tudomány Ünnepe az akadémián

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenegy + 2 =