Hatékonyabb ‘zöld’ hidrogén-elektrolízis


A hidrogén-elektrolízis lehetőségét biztosító berendezések a vizet oxigénre és hidrogénre választják szét, így csökkenthető az energiatermelő rendszerek környezetterhelése.
Olvasási idő: < 1 perc

Az Enapter bemutatta a ‘zöld’ hidrogén-elektrolizáló berendezéseinek új generációját képviselő EL 2.0 verziójú berendezését.

A hidrogén-elektrolízis lehetőségét biztosító berendezések a vizet oxigénre és hidrogénre választják szét, mely technológia alkalmas arra, hogy használatával jelentős mértékben csökkenthető legyen a globális energiatermelő rendszerek környezetterhelése.

Sebastian-Justus Schmidt a cég egyéves évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen az Enapter pisai Kutatási és fejlesztési központjában elmondtam, hogy az EL 2.0 kisebb elődjénél, így rövidebb időt vesz igénybe a telepítése és a működtetési költségek is alacsonyabbak. A berendezés a hozzákapcsolt további berendezésekkel korlátlanul bővíthető, azaz bármilyen méretű rendszer kialakítható kezdve az óránként 500 literes kapacitásútól egészen az óránként 10000 literes kapacitásúig. (Az Enapter moduláris, AEM elektrolízist alkalmazó hidrogéngenerátorokat tervez és gyárt.)

A cég szerint az Enapter szabadalmaztatott anioncserélő membránnal rendelkező (AEM) elektrolizáló berendezései kis méretüknek, rugalmasságuknak és modularitásuknak köszönhetően egyedülállóak a piacon. Sokak szerint ezek a berendezések jelenleg a legköltséghatékonyabb rendszerek, mivel előállításukhoz/használatukhoz nincs szükség semmiféle nemesfémre. Az El 2.0 ugyanakkor addicionális költségek nélkül újrahasznosítható, az Enapter ugyanis garanciát vállal a berendezések visszavételére, példát mutatva a kezdőponttól a végpontig való újrahasznosíthatóságot célzó kezdeményezések terén. Az EL 2.0 beépített Enapter energiakezelő rendszerrel (Energy Management System [EMS]) rendelkezik, amely az összekapcsolt elektrolizáló modulokat egyetlen nagy elektrolizáló berendezésként működteti, és ugyanakkor alapként használható komplex, hibrid energiarendszerek működtetéséhez is. Az Enapter tervei szerint részlegesen nyitott forráskódúvá teszi szoftverét azzal a céllal, hogy az egy megújuló energiaágazat operációs rendszere lehessen.

Az Enapter jövőképe egy olyan karbonmentes világ, amelyben a fosszilis tüzelőanyagoknak már nem jut szerep az energiatermelésben. A cég szilárdan hisz abban, hogy a hidrogén kulcsfontosságú szerepet fog játszani mindennemű energiarendszer esetében abban, hogy függetlenséget, megbízható működést és biztonságot nyújtson minden szektor számára, legyen az az elektromos áram vagy hő termelése vagy szállítása.Previous Macska és ember kapcsolata
Next Taekwon-do kvíz. Te tudod, mit takar ez a furcsa szó?

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × 4 =