Az üvegszövet háló a rétegrend lényeges eleme


Az üvegszövet háló a rétegrend lényeges eleme
Olvasási idő: < 1 perc

A homlokzati hőszigetelő rendszer kialakítása nem bonyolult, a profi végeredmény elérése érdekében azonban tisztában kell lennünk azzal, mit, hogyan és miért kell használnunk a kivitelezés során.

A felhasznált anyagok közül nem hiányozhat az üvegszövet háló sem! Ráadásul az üvegszövet háló több szempontból is fontos. Ugyanis a homlokzati hőszigetelő rendszerek esetében fontos a rétegrend és lényeges a háló helyes alkalmazása is, mert ez határozza meg a többi elem funkcionalitását. A választásnál figyelembe kell venni a termék paramétereit is. Ilyenek például a szakítószilárdság, a rugalmasság és nem utolsó sorban az, hogy mennyire áll ellen az alkáli oldatoknak, mert ezek csökkenthetik a háló élettartamát.

Bizonyára mindenki látott már olyan homlokzatot, ahol megrepedt vagy lepergett a vakolat a kisebb-nagyobb fizikai behatások következtében. Ezek okozói lehetnek járókelők, házi állatok és az időjárás is, de még sorolhatnánk. Üvegszövet hálóval ütésállóbb felület hozható létre. Már csak azért is, mert a kivitelezés során a háló egységessé teszi a felületet, biztosítja annak mechanikai ellenálló képességét, illetve stabil alapot képez az úgynevezett vékonyvakolat számára.

Mérvadó a minőség

Sokan igyekeznek a legolcsóbb változatot beszerezni, nem számolva a következményekkel. Pedig egy olyan üvegszövet háló beépítése, amelynek nem megfelelő a szakító szilárdsága és a rugalmassága, könnyen közre játszhat a felület későbbi repedezésében.

Sokat nyom a latban a helyes kivitelezés

A szakértelem hiánya miatt vagy abból adódóan, hogy egyesek megpróbálják felgyorsítani a folyamatot, a hálót a hőszigetelő lemezek elé helyezik fel. Még mielőtt azokra felkerült volna a glettanyag. Ennek következtében sokat veszíthetünk a tapadásból és egyenetlenné válhat a felület. Az üvegszövet hálót helyesen 10 cm-es átfedéssel kell felhelyezni a hőszigetelő lemezekre. Úgy, hogy azokra előzetesen felkerült a fogas glettvassal felhordott glettanyag.

Ezzel a módszerrel biztosítható a háló egységes beágyazása, növelhető élettartama, mert így nem romlik a felülethez való tapadása.Previous Dunai halak - Part menti halászattal vizsgálták a dunai halállományt
Next A környezetbarát áramtermelés kémiája

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 − 10 =