Legyen Önnek is madárbarát kertje!


Legyen Önnek is madárbarát kertje!
Olvasási idő: 2 perc

Lehet élni madarak közelsége nélkül, de vajon érdemes-e?

Az ember néha mostohán bánik a szárnyas jószágokkal, de szerencsére sok madárfaj követ bennünket még a nagyvárosok központjába is. Egy jól kialakított és átgondolt kiskert pedig valóságos városi madárparadicsommá, vadonná alakítható.

A Madárbarát kert program a különböző lakó- és munkahelyi környezethez alkalmazkodó madárvédelmi módszertani gyűjtemény. A Madárbarát kert a családi házak, háztáji kiskertek, parkok és arborétumok; a Madárbarát óvoda és a Madárbarát iskola az oktatási intézmények; a Madárbarát panel a panelházak lakóinak, a Madárbarát munkahely az irodában dolgozók és munkáltatók alprogramja.

Elegendő lehet már egy-két madárodú, egy itatónak használt virágalátét, télen pedig egy kis etető a kertbe, az óvoda- és iskolaudvarba, az ablakba. A madaraknak valóban nem kell sok, de mi máris élvezhetjük tollas barátaink közelségét. Ha pedig már ott vannak, a pedagógusokat és a szülőket a nevelésben, a gyerekeket és felnőtteket a kikapcsolódásban, a gazdálkodókat és a kiskert tulajdonosokat a kártevők távol tartásában is segítik.

Aki csatlakozik az egy év után lejelentheti az eredményeket és tevékenységéről egy postán küldött elismerő tábla fog bizonyítékul szolgálni. Ami igazolja, hogy a program résztvevője a regisztrációt követően legalább egy mesterséges madárodú kihelyezésével, itató folyamatos működtetésével és téli madáretetéssel végzett tevékenységet folytat.

https://www.instagram.com/p/BwrjIPQh2eo/

Mi karácsonyra, születésnapra ajándékoztuk meg egymást még néhány éve. De a Madárbarát kert programba bekapcsolódni az elektronikus regisztrációs űrlap kitöltésével és a regisztrációs csomag valamelyikének megvásárlásával lehet.

Alapcsomag (6 500 Ft) tartalma: Madárbarát kert kalendárium, jelentőlap, tűzzománc kitűző, Madarak Magyarországon című könyv, 2 darab ragadozómadár sziluett.

Közepes csomag (9 000 Ft) tartalma:
B típusú madárodú, plusz minden más, ami az alap csomagban megtalálható.

Haladó csomag (10 000 Ft) tartalma: 
„Az év madara” kerámia bögre, plusz minden más, ami a közepes csomagban megtalálható.

Szuper csomag (13 500 Ft) tartalma: 
Madárbarátok nagykönyve című könyv, plusz minden más, ami a közepes csomagban megtalálható.

A regisztrációs csomagok ára tartalmazza a postaköltséget, a jelentőlap visszaküldése után odaítélhető Madárbarát kert táblát és ennek postaköltségét is.

Szerintünk ez egy szuper ajándék. Legyen Önnek is madárbarát kertje!

A program ajándékozásának menete megegyezik a saját célú Madárbarát kert regisztrációval, a különbség csak annyi, hogy ajándékozás esetében az elektronikus regisztrációs űrlapot az ajándékozó tölti ki a megajándékozott nevére és címére. Nagyon fontos, hogy ehhez rendelkezzen a megajándékozottnak a regisztrációs űrlapon kért összes szükséges adatával, és jelölje be a választott tevékenységi kört is.

Regisztráció ajándékozása esetén a megajándékozni kívánt személy nevét, címét és adatait kell feltölteni a „Program részvételi adatok”-hoz. Így akár egy másik városban élőnek is lehet ajándék.

Miért ajánljuk?

Mert egyrészt mi szeretjük a madarakat. Másrészt nagyra tartjuk a Magyar Madártani Egyesület (MME) munkáját, akik 1974-ben 200 taggal alakultak meg. Ők Közép-Kelet-Európa legnagyobb, 8 000 tagot számláló, politikától független társadalmi szervezete. Céljuk, hogy a madarak védelmével hozzájáruljanak az emberi életminőség és a biológiai sokféleség megőrzéséhez Magyarországon. Ennek érdekében együttműködnek a lakossággal, az önkormányzatokkal, a gazdálkodókkal és az állami természetvédelemmel is. 30 területi és több szakmai munkacsoport és szakosztály keretében tevékenykednek országszerte.Previous Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál 2020
Next A mesés Kelet megidézése

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

7 − 7 =