Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál 2020


Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál 2020
Olvasási idő: < 1 perc

2020. január 27. és február 2. között a Cinema City Aréna moziban hatodik alkalommal rendezik meg BIDF-et.

Mintha csak tegnap lett volna a 2019-es fesztivál és máris itt a 2020-as Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál. Szerettük, jó kezdeményezésnek tartjuk. Ha pedig valaki jó karácsonyi ajándékot szeretne, akkor fontos tudnia, hogy már ünnepek előtt lehet jegyeket, bérletet vásárolni. A BIDF  weboldalán, valamint a Cinema City Aréna moziban.

2020. január 27. és február 2. között a Cinema City Aréna moziban hatodik alkalommal rendezik meg BIDF-et, a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivált, a világ legfrissebb, nemzetközi sikereket elért, egész estés, kreatív dokumentumfilmjeinek magyarországi ünnepét és versenyét.

A siker is történet; ez a fesztivál alcíme, mottója. 2020. január 27-én Sundance-nagydíjas, Oscarra nevezett macedón környezetvédő filmmel, a Honeylanddal, Méz-királynővel indul a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm fesztivál. Ljubomir Stefanov filmje egy egyszerű asszonyról szól, akit alázatos tisztaságáért és elhivatottságáért a természet királynővé koronáz.

A tavalyi évek közönségsikerére alapozva a BIDF ismét, elhozza azokat az egyedi, különleges, díjnyertes,  köztük 11 Oscarra nevezett, valamint Sundance, Európa, IDFA,-díjas, és egyéb nagy hírű fesztiválok díjaira is jelölt alkotásokat, melyeket Magyarországon először, csak a BIDF-en láthatnak az emberi sorsok, valódi élettörténetek, társadalmi kérdések iránt nyitott nézők.

A filmes világ, a művészeti élet, a sajtó elismert szereplőiből álló rangos magyar és nemzetközi zsűri, akik között van Oscar-díjas filmrendező is, valamint diák- és nyugdíjas zsűri dönt a pénzdíjakról, hat kategóriában. Harc a szabadságodért, Harc az identitásodért, Harc a gyermekedért, Harc az álmaidért, Fiatal filmesek rövidfilm versenye, Magyar verseny.

A filmek vetítése után a közönség találkozhat a meghívott alkotókkal is, így az élmények egyszerre személyes és közös átélése, átbeszélése révén valódi fesztiválközönséggé válik.

A kreatív dokumentumfilmek rólunk szólnak és közel vannak hozzánk. Szórakoztatnak, megérintenek és gondolkodóba ejtenek. A 2020-as BIDF versenyfilmjei ismét átütőek, egyediek, művészi megfogalmazásban tabukat döntenek meg. Érdemes lesz elmenni.Previous Az élet eredetének feltárása
Next Legyen Önnek is madárbarát kertje!

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennégy + 2 =