Közvetlenül alkalmazható gyógyszerfejlesztési eredmények


Közvetlenül alkalmazható gyógyszerfejlesztési eredmények
Olvasási idő: < 1 perc

A MEDITOP Gyógyszeripari Kft. és a Semmelweis Egyetem közös kutatás-fejlesztési projektet indít idén.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból nyert támogatásból a konzorcium még 2018-ban pályázatot nyújtott be „A centrális hatású izomrelaxáns hatóanyaggal folytatott gyógyszertechnológiai, farmakológiai és klinikai vizsgálatok” címmel.

A projekt 3 évre szóló teljes költségvetése 1,568 milliárd Ft. Ebből 456.6 millió Ft a Semmelweis Egyetem költsége, melyet 100% támogatási intenzitással a Hivatal biztosít. A MEDITOP Gyógyszeripari Kft. 1,112 milliárd Ft-os költségeinek 56,3%-át, 625,9 millió Ft-ot kapja támogatásként, a költségek 43,7%-át önerőből biztosítja.

A projekt megvalósítására 2019.01.01 és 2021.12.31 között kerül sor a MEDITOP Gyógyszeripari Kft. pilisborosjenői telephelyén, valamint a Semmelweis Egyetemen. A fő cél, hogy a MEDITOP Gyógyszeripari Kft. konzorcium-vezetőként olyan farmakológiai és klinikai vizsgálatokat folytasson le egy originális magyar gyógyszerhatóanyagot tartalmazó készítménnyel, alkalmazott kutatási és kísérleti fejlesztési vizsgálatok keretében, melyek közvetlenül alkalmazható új műszaki, tudományos gyógyszerfejlesztési eredményeket biztosítanak.

Konzorciális partnerként a Semmelweis Egyetem még két intézete, a Gyógyszerhatástani Intézet és a Neurológiai Klinika vesz részt a projektben, melyek az alapkutatási vizsgálatokat végzik. A fejlesztés eredményeként olyan új, gyógyszertechnológiai szempontból továbbfejlesztett, korszerű készítmény kerül előállításra, melynek klinikai felhasználása kedvezőbb terápiás alkalmazást eredményez. A korszerűsített gyógyszertechnológiai eljárás továbbá gazdasági és környezetvédelmi szempontból racionalizált, optimalizált gyártási eljárást tesz lehetővé.Previous Az időskori demencia előrejelzése
Next Képességvizsgáló munkaszimulátor a PTE-n

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × 3 =