Előtérben a gyémánt körkivágó


Előtérben a gyémánt körkivágó
Olvasási idő: < 1 perc

Az elmúlt évtizedekben nagyon sokat fejlődött a tudomány számos területe.

A szinte folyamatosan megjelenő, egyedi terméktípusokhoz pedig olyan speciális eszközökre is szükség van, amikkel alakítani lehet azokat. Így köszöntött be a gyémánt körkivágó korszaka.

Gyémánt körkivágó a haladás szellemében

A burkolás terén hihetetlen előrelépések történtek. A hagyományos csempékhez képest, amik egy vékonyabb és puhább kerámia hordozóra égetett, rendkívül kemény zománcréteggel lezárt felületek, megjelentek az úgynevezett gres lapok. Ezek azon túl, hogy nagyobb vastagsággal rendelkeznek, teljes keresztmetszetükben ugyanolyan keménységgel bírnak, ami alaposan próbára teszi a különböző fúróeszközöket.

A hagyományos volfram-karbid bevonatú fúrók (közismert néven vídia), bár a mázas kerámiákkal könnyedén megbirkóznak, de a gránit, márvány vagy az üveg kifog rajtuk. A magas minőségű ipari gyémántokat tartalmazó lézerhegesztett vagy vákuumforrasztott eljárással készülő körkivágó ugyanakkor sikerrel veszi az akadályokat. A szakemberek jól tudják, hogy csakis ilyen eszközökkel érdemes nekilátni a feladatoknak, ha pontos és precíz munkát akarnak végezni. A gyorsaság fontos tényező, hiszen az idő minden esetben pénz. Ha pedig a technológia változik, akkor ehhez muszáj megfelelő módon alkalmazkodni, amihez ez esetben a körkivágó jelenti a kulcsot.

Lyukfúrás vizesen és szárazon

Amikor a kemény felületek találkoznak, hatalmas mennyiségű hő keletkezik. Ez károsan hat a körkivágó felszínén található gyémántszemcsékre. Csökkenteni kell tehát a hőmérsékletet. Ebben fontos szerepet játszik a megfelelő fordulatszám, valamint az ideális körkivágó kiválasztása. Vannak típusok, amilyen többek között a TLS COBRA gyémántszemcsés lyukfúró, amelyek száraz körülmények között bátran bevethetők. Ilyenkor is jól jön a rendszeres hűtés, hiszen ez kitolja a körkivágó élettartamát és fokozza a teljesítményt. Ezzel szemben a TLS MAGNUM szegmenses lyukfúró csak és kizárólag vizes használatra lett kifejlesztve. Érdemes tehát figyelni a részletekre és célirányosan választani az egyedi megoldások közül, hogy a kívánt végeredmény biztosan ne maradjon el.Previous Tudunk-e segíteni a mentők kiérkezéséig? – A Mentőalapítvány országos mentésismereti felmérése
Next Emberáldozat: rítus vagy ősbűn?

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × 2 =