National Geographic és a globális felmelegedés


National Geographic és a globális felmelegedés
Olvasási idő: < 1 perc

Wild Edens a címe annak a tévésorozatnak, amelyet tegnap indított útjára a National Geographic és a Roszatom.

Az új dokumentumfilm-sorozat (premierje idén nyáron lesz a National Geographic csatornán) bemutatja a világ leglátványosabb, érintetlen helyszíneit és lakóit – a klímaváltozás miatt veszélyben lévő állat- és növényfajokat a globális felmelegedés elleni küzdelem jegyében. A Wild Edens olyan egyedi projekt, amely a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern kezdeményezésére jött létre, középpontjában a klímaváltozással és annak a globális ökoszisztémára gyakorolt negatív hatásával. A dokumentumfilm-sorozatot az Off the Fence, független produkciós társaság készítette. Vezető producerek Ellen Windemouth és Allison Bean, rendező és producer: Andrew Zikking.

A klímaváltozás egész sor faj végleges eltűnésével fenyeget.

A dokumentumfilm-sorozat első része Oroszország egyedülálló élővilágú területeire kalauzolja el a nézőt. A forgatócsoport többek között az Altaj-hegységben, Kamcsatkán és az Északi-sarkkörön túli területeken járt. A világpremier előtti vetítést a jubileumi, X. Atomexpo nemzetközi fórumon tartják, amelyet május 14. és 16. között rendeznek meg az oroszországi Szocsiban. Ezt követően sugározza majd a National Geographic csatorna.

A hivatalos bemutatón Annabelle Canwell, a National Geographic első alelnöke üdvözlőbeszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy

„A National Geographic Channelt aggasztja a klímaváltozásnak a Föld növény- és állatvilágára gyakorolt hatása. Mindannyian tanúi voltunk annak, amikor 2018 márciusában elpusztult Kenyában a világ utolsó északi fehér orrszarvúja. Világos számunkra, hogy a klímaváltozás kiváltója a szén-dioxid-kibocsátás. A Roszatommal együttműködésben célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a globális felmelegedésre, hogy megelőzhetővé váljanak a ritka növény- és állatfajok kihalásához vezető visszafordíthatatlan folyamatok.”

Kirill Komarov, a Roszatom vezérigazgatójának nemzetközi üzletfejlesztésért felelős első helyettese pedig arról beszélt, hogy:

„Az egyedülálló természeti jelenségeken és a természet tiszta szépségén fellelkesülve a Roszatom, amely a világon a legtöbb atomerőművet építi, felelősséget vállal az emberiség előtt álló globális kihívások megoldásáért. Szeretnénk megőrizni Földünk megismételhetetlen szépségét a jövő nemzedékek számára.”

 

 

Kiemelt kép: Rosatom FacebookPrevious Lányok Napja - Lányok és műszaki tudományok
Next 3D családi ház nyomtatás Magyarországon?

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

9 − 8 =