Lányok Napja – Lányok és műszaki tudományok


Lányok Napja - Lányok és műszaki tudományok
Olvasási idő: < 1 perc

Idén hetedik alkalommal várja a műszaki tudományok iránt érdeklődő lányokat a Műegyetem 2018. április 26-án, a Lányok Napja rendezvényre.

A Gépészmérnöki Kar, a Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar és a Villamosmérnöki és Informatikai Kar izgalmas bemutatókkal, laborlátogatásokkal készül az eseményre. Mindenkinek az a célja, hogy megmutassák, a lányoknak is van helyük a műszaki tudományok világában!

A Lányok Napja alkalmával az érdeklődők többek közt megismerkedhetnek az érzelemfelismerő rendszerekkel, a 3D videó készítésének lehetőségével, a beszédakusztika területével, orvostechnikai fejlesztésekkel. De bárki programozhat mobiltelefont vagy találkozhat okos babákkal is. Az igazán bátrak kipróbálhatják a szélcsatornát, vasúti forgalmat is irányíthatnak szimulátor segítségével, vagy testközelből nézhetik meg az egyetem önvezető autóját.

A több mint 30 izgalmas, interaktív bemutató segítségével nemcsak a lányok kaphatnak képet a mérnöki munka sokszínűségéről, hanem bárki megismerheti a különböző szakterületek érdekességeit és sajátosságait, illetve arra is választ kaphat, mire használják a LEGO robotokat a logisztikai mérnökök.

Az érdeklődők a www.lanyoknapja.hu oldalon tájékozódhatnak és itt tudnak regisztrálni is. Nincs más dolguk, csak elküldeni jelentkezésüket a Műegyetem egyik vagy több programjára, aztán pedig rácsodálkozni, mennyi izgalmat rejt a tudomány.

Hölgyek, szőkék, barnák, vörösek 2018. április 26-án irány a Műegyetem!

Lányok Napja

Tavaly országszerte 77 helyszínen, 23 településen, a program történetében legmagasabb résztvevőszámmal, 1840 középiskolás lány ismerkedett a technológiai pályákkal. Previous Magyarok tisztázták a viking hajósok útját
Next National Geographic és a globális felmelegedés

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × kettő =