Lányok Napja – A lányoké a tudomány világa


Lányok Napja 2022-ben.
Olvasási idő: < 1 perc

Vagy legalábbis idén is van egy nap a tudományban, amikor a lányoké lehet a világ.

A lányok április 28-án betekintést nyerhetnek a robotika világába, láthatják a tudományos világ szolgálatában álló drónokat, látványos bányarobbantás részesei lehetnek, betekintést nyerhetnek az űrkutatás és a high-tech technológia rejtelmeibe, a laboratóriumok világába. A Lányok Napja két év után végre ismét személyes keretek között zajlik majd, hogy intenzív élményekkel és kézzelfogható tapasztalatokkal szolgáljanak a lányok számára, akik ezáltal ihletet meríthetnek a pályaválasztásukhoz.

65 különböző programcsomagból válogathatnak a felső tagozatos és középiskolás lányok.

A Lányok Napján az ország leginspirálóbb vállalatai, egyetemei és kutatóintézetei várják az érdeklődőket. Az eseményhez való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Ez a színes és izgalmas programsorozat elsősorban azoknak a felső tagozatos és középiskolás lányoknak szól, akik még nem tudják, melyik szakmában szeretnének elhelyezkedni a jövőben. Valamint még nem teljesen tisztult ki a fejükben a „tökéletes munkahely” fogalma. A résztvevők megnézhetik, hogyan készülnek a legmenőbb Audi-modellek, vagy kipróbálhatják a 3D nyomtatást. Ha szeretnének, programozhatnak és kódolhatnak, valamint megtapasztalhatják, hogy mennyire hangos egy bányarobbanás vagy, hogy mivel foglalkozik a nukleáris törvényszéki analitikus. De azt is megtudhatják, hogyan lehet egy fiatal magyar lányból menő űrkutató.

Akik nem tudják, miért fontos a kiberbiztonság, hogy milyen titkokat rejt egy szerverszoba vagy, hogy mitől izgalmas egy biotechnológiai laboratórium, most megtudhatják! Bepattanhatnak egy kamionszimulátorba, eljuthatnak a 4-es metró láthatatlan részeibe, belebújhatnak egy hacker bőrébe és programozhatnak robotot. Most megtapasztalhatják, milyen nehézségekkel is kell szembenézniük a hagyományosan férfiasnak titulált pályák szakembereinek.

A Lányok Napját megálmodó Nők a Tudományban Egyesület (NaTE). A szervezet játékos, interaktív online #énjövőm workshoppal készül azoknak, akik személyesen egyik helyszínre sem tudnak ellátogatni.

A Lányok Napja számos színes és izgalmas programjáról a Facebookon és az Instagramon keresztül is tájékozódhatnak az érdeklődők.Previous Európa egyetlen gluténjelző kutyája
Next Előadásra hívunk - A hangzó beszéd változásai az utóbbi 100 évben

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

17 + 20 =