Előadásra hívunk – A hangzó beszéd változásai az utóbbi 100 évben


Előadásra hívunk - A hangzó beszéd változásai az utóbbi 100 évben
Olvasási idő: 2 perc

A hangzó beszéd változásai az utóbbi 100 évben címmel Schmidtné Balás Eszter mesterlogopédus tart ingyenes előadást 2022. május 2-án, 18 órakor az újságíró szövetség Kommunikációs és PR Szakosztály és a TudományPláza szervezésében.

A hangzó beszéd változásai az utóbbi 100 évben c. előadás ismerteti a kommunikáció fogalmát, folyamatait, a beszéd kialakulását, fejlődését, valamint a beszéd és a személyiség összefüggéseit. Bemutatja a beszédtechnika és kommunikáció fejlesztésének alapvető elemeit, menetét, a fejlesztés fokozatait, a várható eredmények kritériumait. Vizsgálja a beszéd és a kommunikáció társadalmi összefüggéseit, ezen belül elemzi a szép beszéd ismérveit, illetve a hangzó beszéd utolsó 100 évben bekövetkezett változásait. Az előadás az elméleti téziseket illusztráló videofelvételekkel és végül beszédtechnikai gyakorlatok rövid, saját élményű bemutatásával zárul.

Helyszín: MÚOSZ székház (1064 Budapest Vörösmarty u 47/a.) Gimes terem

Az előadó Schmidtné Balás Eszter mesterlogopédus, beszédtanár. 1974-ben végzett a Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskolán. Szakmai pályafutását egy óvodás nevelőotthonban kezdte, majd 16 évig volt az I. kerületi Nevelési Tanácsadóban vezető logopédus. Terápiás munkájának egyik jellegzetessége, hogy kezdettől fogva különös érdeklődéssel fordult a pszichológia és a művészetek felé. Szakmai érdeklődésének középpontjában a beszédtechnika és a kommunikáció fejlesztése, valamint a dadogás terápiája áll. Szakmai képzéseken való részvétellel mindegyik területen professzionális szintű jártasságra tett szert, ismereteit napi munkájában ma is kamatoztatja.

Komplex művészeti terápiás módszerét eredetileg a dadogás javítására dolgozta ki, azonban a módszer bizonyíthatóan sikerrel alkalmazható más gyógypedagógiai kórképek esetében is. Publikációk: „A dadogás komplex művészeti terápiás programja” 1990 (OPI), „Képes könyv a dadogásról – és más dolgokról” 2004 (Seneca Közhasznú Alapítvány a Dadogókért), „Beszédre fel! – Beszédtechnikai gyakorlatok kezdőknek és haladóknak” 2021 (magánkiadás).

Schmidtné Balás Eszter rendszeresen részt vesz a tudományos közéletben, előadásokat, képzéseket tart.

1994 óta a Seneca Közhasznú Alapítvány a Dadogókért önkéntes munkatársa, ügyvezetője. Kiemelkedő szakmai munkáért 1997-ben Kempelen Farkas emlékérmet, 1999-ben Palotás Gábor díjat és mesterlogopédusi címet, 2022-ben Sarbó Artúr díjat kapott.

A TudományPláza szeretettel várja olvasóit 2022. május 2-án, hétfőn, 18 órakor a MÚOSZ Gimes termébe! (1064 Budapest Vörösmarty u 47/a.)

A hangzó beszéd programon csak személyes részvétel lehetséges, regisztráció a marketing@tudomanyplaza.hu címen.

Ha valakit érdekel egy exluzív 5 x 2 órás (5 alkalom, alkalmanként 2 óra) BESZÉDTECHNIKA- ÉS KOMMUNIKÁCIÓFEJLESZTŐ-KURZUS, amely 2022 májusában indul 35000 Ft+áfa összegért (csak a TudományPláza olvasóinak ezen a kedvező áron) az is érdeklődhet, mert van még 2-3 szabad helyünk.Previous Lányok Napja - A lányoké a tudomány világa
Next Érdekességek a Pedrollo szivattyúkról

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × három =