Sokan nem tudják mi a különbség! Ön, hogy van ezzel?


Sokan nem tudják mi a különbség! Ön, hogy van ezzel?
Olvasási idő: 2 perc

Vannak dolgok, amelyek között azt hisszük, hogy nincs különbség pedig nagyon fontos eltéréseket tapasztalhatunk.

Vannak olyanok, amelyeknél tudjuk, hogy valami különbözik, de nem tudjuk pontosan miben áll a különbség, és természetesen lehetnek olyanok is, amikor rácsodálkozunk arra, hogy ezek tényleg különböznek egymástól.

Ön, hogy van ezzel? Mindegyik különbözőséget tudja?

 

1.  Aligátor vs. krokodil

Aligátor vs. krokodil - aligátor Aligátor vs. krokodil - krokodil

Azonkívül, hogy különböző rendszertani besorolásba tartoznak, az élőhelyük, testszínük, viselkedésük, állkapcsuk szempontjából is teljesen más e két faj. Az aligátorok inkább az édesvízi élőhelyeket részesítik előnyben, a krokodilok szívesebben élnek sós vízben. Az aligátorok színe sötétebb és többnyire feketés vagy szürke, a krokodiloké olajzöld vagy barna. Állkapcsukat tekintve a krokodil inkább V-alakú és csukott állapotban látszik a 4. foga, míg az aligátor inkább U-alakú állkapoccsal rendelkezik. Az aligátor általában az USA-ban és Kínában él. Ezek a legfontosabbak.

 

2.  Husky vs. Malamut

Különbség: Husky vs. Malamut - husky Husky vs. Malamut - malamut

A Malamut, erős csontozata miatt, nehéz rakományok szállítására specializálódott fajta, míg a Husky könnyebb rakományokat hosszú távon tud szállítani. A Malamut kicsit nagyobb is, mint a Husky. Az igazi Malamutnak nem lehet kék a szeme. A Malamut Alaszkából a Husky Szibériából származik.

 

3. Jaguár vs. leopárd

Jaguár vs. leopárd - jaguár  Jaguár vs. leopárd - leopárd

A jaguár Közép- és Dél-Amerikában él, a teste tömzsibb, a farka rövidebb, feje és állkapcsa erőteljesebb. A jaguárok „pöttyei” nagyobbak, mint a leopárdoké. A leopárd Afrikában és Ázsiában él és a leopárdok feje karcsúbb, párducnak is hívják őket. A jaguár nem szeret annyira fára mászni, mint a leopárd.

 

4. Béka vs. varangy

Béka vs. varangy - Béka  Béka vs. varangy - varangy

Főként a testfelépítésük, a lábuk, a lábujjaik, a bőr, az élőhely és a mozgásuk különbözteti meg őket egymástól. A békák általában meglehetősen vékonyak, hosszú és keskeny lábaik vannak. A varangyoknak nincs olyan hosszú, ragadós nyelvük, mint a békáknak. A békáknak sima, nedves bőrük van, míg a varangyoknak száraz és gyakran szemölcsökkel, dudorokkal borított. A varangyok nem annyira függenek a víztől, ezért a folyók és tavak távolabb régióiban is előfordulnak.

 

5. Mezei nyúl vs. házi nyúl

Mezei nyúl és Házi nyúl különbség Mezei nyúl és házi nyúl

A mezei nyúl egy „magányos farkas”, mert fajtársaitól külön, magányosan él és fészekhagyó. Az ő füle hosszabb, mint a feje, a teste pedig megnyúlt. A hátsó végtagjaik hosszúak, erősek. A mellső végtagokban a gyengébb sípcsont és az orsócsont egymás mögött helyezkedik el. Házi nyúlnál ezek egymás mellett vannak. A szemszín többnyire sárga, míg a házi nyúlé barna. Utóbbiak a szőrzetük színét nem igazítják az évszakhoz. Az ő újszülöttjei vakon és kopaszon jönnek a világra (kromoszómaszámuk 44), míg a meze nyúlé látnak és testüket szőr fedi (kromoszómaszámuk 48). A mezei nyúl állítólag nem szelídíthető.Previous Idős kutyáknak számítógépes játék
Next A művészet a szemmozgástól függ?

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 − tizenhét =