Az érzékeny gyomrú kutyák étrendje – Gabonamentes tápok


Az érzékeny gyomrú kutyák étrendje – Gabonamentes tápok
Olvasási idő: 2 perc

Ha négylábú barátaink érzékeny gyomrúak, az étrend megváltoztatása hatalmas hatással lehet az egészségére.

Az emésztési problémákkal küzdő kutyáknál a megfelelő étrend kiválasztása alapvető jelentőségű, mert a táplálék nem csak hogy csökkentheti a gyomorpanaszokat, de javíthatja az állat életminőségét is. Miért lehet jó megoldás a gabonamentes kutyatáp?

A gabonamentes táplálékot eredetileg olyan kutyák számára fejlesztették ki, akiknek gabonaallergiája van. Azonban idővel sok kutyatulajdonos úgy találta, hogy a gabona elhagyása egészségügyi előnyökkel járhat a kutyája számára – különösen az érzékeny gyomorral vagy emésztési problémákkal küzdők számára. Először is beszéljünk a gabonafélékről! Az ezekben lévő glutén a kutyák számára gyakran okoz kellemetlenséget az emésztés során, mivel a kutyák korlátozottan képesek megemészteni ezt az összetevőt. Így a magas gabonatartalmú ételek, mint például a búza, a rozs, a kukorica vagy az árpa, táplálékallergiák és intolerancia forrásai is lehetnek. Az érzékeny gyomrú négylábúak számára jó választások lehetnek a gabonamentes tápok, amelyek főleg húsból, zöldségekből, gyümölcsökből és gyógynövényekből készülnek.

A természetes étrend nyomában

A gabonamentes kutyatápok előnyei közül talán a legfontosabb, hogy jobban utánozzák a kutyák természetes étrendjét. A vadon élő kutyák és farkasok táplálkozása főként húson alapul, hiszen ezek az állatok kevés gabonát fogyasztanak. A gabonamentes tápok általában nagyobb hústartalommal rendelkeznek, ami fontos a kutyák számára, mivel a hús a legjobb fehérjeforrás számukra. Az állati eredetű összetevők magas szintje lehetővé teszi, hogy alacsony szénhidráttartalmú legyen a táp, ugyanakkor a gabonafélék helyett alternatív szénhidrátforrásokat tartalmaz, például hüvelyeseket.

A gabonamentes tápok könnyebben emészthetők a kutyák számára, ami csökkentheti a gyomorproblémákat és az allergiás reakciókat is. Végül, de nem utolsósorban, a gabonamentes tápok gyakran tartalmaznak jó minőségű zöldségeket, gyümölcsöket és egyéb természetes összetevőket, amelyek számos vitamint és ásványi anyagot jelentenek, ezzel támogatva a kutyák egészségét és vitalitását.

A fehérjék forrása is számít

A táplálékallergia egyik leggyakoribb oka gyakran az elfogyasztott fehérje forrása. A legtöbb kutyatáp több állati fehérjeforrást is tartalmaz. Ha ki szeretné deríteni, mi okozza kutyája gyomorproblémáit, érdemes olyan tápokat kipróbálni, amelyek csak egy fehérjeforrást tartalmaznak. Ilyenkor jöhetnek jól az allergiát ritkán kiváltó szarvas, bárány vagy akár az egzotikusabb rénszarvas, vagy a rovarfehérje alapú kutyatápok.

Fontos végigolvasni a kutyatáp címkéjét!

Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a zsírban oldódó vitaminok, mint az A-, D-, E-, K-, C- és B-vitaminok, valamint a kalcium, foszfor, kálium, magnézium, nátrium, vas, cink, mangán, réz, jód és szelén létfontosságúak a kutyák egészsége szempontjából. Ezenkívül, a kutyatápban gyakran találhatóak olyan összetevők, mint a lenmag, probiotikumok és prebiotikumok, vagy gyógynövények. Ezek segítenek helyreállítani a gyomor normális baktériumflóráját és támogatják az emésztőrendszer egészségét. Tehát, amikor emésztési problémákkal küzdő kutyánknak tápot választunk, különös figyelmet kell fordítani a kiegyensúlyozott tápanyagtartalomra és a kiegészítő összetevőkre egyaránt.

Ha egy kutya érzékeny emésztésű, a gabonamentes tápok lehetnek a titkos fegyverek a problémák megoldásában. A megfelelő táplálék kiválasztása nem csak az állat jólétéhez szükséges, hanem a hosszú és egészséges életéhez is hozzájárul.Previous A fizioterápia jelentése – Mit kell tudni ezekről a kezelésekről?
Next Balkezes élet és balkezesek világnapja

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × 5 =