3 érv a beléptetőrendszerek mellett


3 érv a beléptetőrendszerek mellett
Fotó: Smartme
Olvasási idő: 2 perc

A vállalatok és cégek általában azért telepítenek beléptetőrendszereket, hogy távol tarthassák az illetékteleneket az épülettől.

Ám nemcsak emiatt érdemes elgondolkozni a belépést szabályozó rendszerek, azaz a beléptetőrendszerek használatán, hiszen sokkal többet is kínálnak számunkra. Íme, három érv, ami mellettük szól.

Első érv: biztonság

Természetesen az első és legfontosabb a betolakodók elleni hatékony védelem. De a beléptetőrendszerek amellett, hogy meggátolnak egy esetleges rablást, segítenek már a megelőzésben is. Mert a beléptetőrendszer nemcsak figyelmeztet egy betörési kísérletre, hanem el is riasztja az illetékteleneket. Ha már kívülről is jól látható, hogy az épület biztonsága érdekében komoly lépéseket tettek, a nemkívánatos személyek inkább bele se kezdenek tervük megvalósításába.

Nemcsak a betörők elriasztásában játszik nagy szerepet egy beléptetőrendszer, hanem segít számon tartani azt is, hogy ki érkezik és ki távozik a cégtől. Miután a szoftver tárolja az épület ki-, illetve belépési pontjain áthaladó személyi és gépjárműforgalmat, az később bármikor visszakereshető. Így, ha bármilyen negatív incidens esete áll fenn, támpontot adhat számunkra, hogy nyomon tudjuk követni a mozgásokat a létesítményben.

Második érv: követhető nyilvántartás

Kevésbé köztudott, de a biztonságvédelmi tulajdonságuk mellett a beléptetőrendszereknek egy másik haszna az átláthatóbb nyilvántartás – emeli ki a SMARTme biztonságtechnikai vállalat. Miután ezekhez a rendszerekhez általában egy megfelelő szoftver is társul, így további érdemi információkat is kinyerhetünk belőlük. Segítségükkel nemcsak azt kísérhetjük figyelemmel, hogy ki lépett be vagy ki az épületből, hanem létesítményen belüli mozgások is áttekinthetővé válnak.

Mivel a beléptető az adatokat egy felügyeleti számítógéphez továbbítja, egy komolyabb rendszer egyszerre akár több száz olvasó nyilvántartására is képes. A felhasználók esetében ez a szám tízezres nagyságrendű is lehet. Ezeket a berendezéseket célszerű szünetmentes tápegységgel telepíteni, így áramszünet esetén is garantált a rendeltetésszerű működés.

Harmadik érv: hozzáférés szabályozása

Végezetül a harmadik érv a beléptetőrendszerek mellett, hogy képesek szabályozni az egyes munkatársak személyes hozzáférését egy adott helyiségbe vagy épületrészbe. A nagy értékeket vagy fontos információkat tároló szobák ajtajára szerelt beléptetőrendszerekkel korlátozni tudjuk a belépésre jogosultak számát. Ha csak néhány személynek adjuk meg a hozzáférést a vagyonvédelmileg veszélyeztetettebb helyiségekhez, máris leszűkítettük a kört egy esetleges behatolás során a felelősök felkutatására.

Nem véletlenül egyre népszerűbbek a beléptető rendszerek a hatékonyabb és biztonságosabb működés érdekében a vállalatoknál! Könnyen telepíthető és egyszerűen kezelhető rendszerek, amelyekkel ellenőrizhető, regisztrálható és – szükség esetén – korlátozható bármilyen emberi mozgás az épületben. Mivel számtalan típusú beléptető rendszer közül lehet választani, biztos, hogy mindenki megtalálja a cége igényeinek leginkább megfelelőt.Previous 2020 volt a valaha mért legmelegebb év Európában
Next A napraforgó viselkedése

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16 − egy =