Pálinka-turisztikai szakirányú továbbképzés


Pálinka-turisztikai szakirányú továbbképzés
Olvasási idő: 2 perc

Tibi atya lehet megáldotta a pálinka-turisztikai szakirányú továbbképzést, melyet a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) indít.

Tavaly Magyarországon közel nyolcszáz bérfőzde és kereskedelmi pálinkafőzde működött. A magyar főzdék magas minőségű, kiváló termékeket állítanak elő. De hiányzik az a gasztroturisztikai tapasztalat, tudás és emberi erőforrás, amivel a pálinka, mint nemzeti ital a trendeket követő, az országmárkát erősítő, fenntartható és sikeres turisztikai termékké fejleszthető. Főleg, hogy a rokonsági kapcsolatokat is erősíti, hiszen, aki 2 liter pálinkával érkezik vendégségbe az már rokonnak számít.

A képzés felkészíti a résztvevőket arra, hogy – a borhoz hasonlóan – a magyar nemzeti ital, a pálinka is méltó rangot kapjon a gasztronómiai és turisztikai programok tervezésekor. Legyen szó ír whiskey-ről, német sörökről vagy kubai rumról, világszerte több helyen építenek turisztikai programokat egy-egy minőségi alkoholos italra. Magyarországon a pálinkaturizmusban is remek lehetőségek rejlenek. De ehhez a megfelelő minőségű pálinka mellett szükséges kialakítani a teljes élményláncra felfűzött vonzó turisztikai kínálatot az ital köré épített rendezvényekkel, megfelelő kiszolgálással és átgondolt kísérőprogramokkal.

a pálinka nagy mennyiségben gyógyszer, kis mennyiségben meg nem fogyasztjuk!A METU szerint az itt végző hallgatók többek közt turisztikai szervezeteknél, pálinkafőzdék marketingszakembereként, borászatoknál, bormarketinggel, borturizmussal foglalkozó szervezeteknél, borrérgiók szervezeteinél, szállodákban, éttermekben, országmárkával és hungarikumokkal foglalkozó szervezeteknél tudnak majd elhelyezkedni. Még jó, hogy ez egy szakirányú továbbképzés! Tehát máshoz is kell érteni! Mert ha csak ezzel, akar valaki elhelyezkedni, akkor jobb lesz, ha sürgősen lángos szak is indul!

A szakirányú továbbképzés a turizmus és a vendéglátás alapjai mellett betekintést nyújt az ételek és italok párosításának ismereteibe, a pálinkabírálat alapjaiba. A résztvevők tanulnak a pálinka alapanyagairól, a gyümölcsökről, az előállítás módszereiről, a világ párlatairól. Továbbá a pálinka történetéről, és megismerkednek a pálinka jogszabályi és intézményrendszerével, kereskedelmével is. Feltérképezik az ország gasztronómiai régióit, és így képesek lesznek a pálinkával kapcsolatos turisztikai termékfejlesztésre.

A képzés támogatója a Pálinka Nemzeti Tanács, illetve turisztikai szolgáltatóként a Budapesti Pálinka Múzeum. 

Az ősszel induló, egyéves szakirányú továbbképzés hallgatói a legjobb turisztikai és gasztronómai szakemberektől tanulhatnak. A szak elindítója Nagy Ildikó mestertanár, a protokoll szaktanácsadó-rendezvényszervező szakirányú továbbképzés vezetője. 

Bármekkora igény is van erre a szakra, ezt egy két-három szemeszeteres óra keretében is meglehetne oldani. De a lényeg, hogy a pálinka nagy mennyiségben gyógyszer, kis mennyiségben meg nem fogyasztjuk!Previous Közel 300 fővel többen tanulnak majd a Pécsi Tudományegyetemen
Next Kétéltű pestist emlegetnek a tudósok

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16 − kilenc =