Közel 300 fővel többen tanulnak majd a Pécsi Tudományegyetemen


Közel 300 fővel többen tanulnak majd a Pécsi Tudományegyetemen
Olvasási idő: < 1 perc

Idén a Pécsi Tudományegyetem sikeresen zárta a 2019. évi általános felvételi eljárást. A felvettek száma 280 fővel emelkedett a tavalyihoz képest.

Idén a PTE legtöbb kara növelte a beiskolázási létszámait, és a Pécsi Tudományegyetem általános felvételi eljárásban elért eredményeit tovább javítják az új külföldi hallgatók és a pótfelvételi eljárásban bekerülő hallgatók. Mindezeket figyelembe véve 2019 őszén várhatóan 7000 új hallgató kezdheti meg tanulmányait Egyetemünkön.

Az 5.186 fő felvett hallgató 61 százaléka a PTE valamely alapképzésén, 17 százaléka osztatlan, 14 százaléka mesterképzésen kezdheti meg tanulmányait. A FOKSZ képzéseken a felvettek 8 százaléka fog tanulni. Az állami ösztöndíjas helyek népszerűsége továbbra is töretlen, a felvettek több mint 81 százaléka támogatott szakokra nyert felvételt.

A jelentkezők idén is a nappali munkarendet preferálták.

A felvettek 72 százaléka teljes idős képzésen kezdheti meg tanulmányait a 2019/2020-as tanév őszi félévében. A felvettek számát vizsgálva is hasonló a sorrend. A legtöbb hallgató, több mint 650 fő, az ápolás és betegellátás alapszak különböző szakirányaira érkezik. Az általános orvos osztatlan és a pszichológia és a gazdálkodási és menedzsment alapszakokon több mint 200-200, a jogász osztatlan képzésen közel 200, a mérnökinformatikus alapszakon 170, míg az osztatlan tanári szakokon közel 250 hallgató kezdheti meg tanulmányait.

A képzések között továbbra is a legnépszerűbbek közé tartozik az ápolás és betegellátás, az általános orvos, a jogász és a pszichológia szak. De sokan érdeklődtek az osztatlan tanári szakok, valamint a mérnökinformatikus, a fogorvos, a gazdálkodási és menedzsment szakok iránt is.

A legmagasabb ponthatárok a germanisztika [német nemzetiségi] (490) a kommunikáció és médiatudomány (461), a nemzetközi tanulmányok (458), a jogász (460), a pszichológia (436) szakon és az osztatlan tanári szakokon (461) voltak.

A pótfelvételi eljárásban 2019. augusztus 7-ig lehet elektronikus úton jelentkezni a felvi.hu felületén meghirdetett képzésekre. Fontos tudni, hogy a pótfelvételivel bekerülő hallgatók is pályázhatnak a 100.000 Ft-os Rektori Ösztöndíjra.Previous A Pécsi Tudományegyetem infrastrukturális fejlesztése
Next Pálinka-turisztikai szakirányú továbbképzés

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhét − 15 =