Márciusi programok – Agóra Tudományos Élményközpont


Agóra Tudományos Élményközpont
Olvasási idő: 2 perc

Egy jóval korábbi cikkünkben már hírt adtunk arról, hogy a fiatal debreceniek számára hatalmas élmény lehet a tudomány az Agóra Tudományos Élményközpont segítségével.

Márciusi programok - Agóra Tudományos ÉlményközpontA megnyitás óta eltelt évek egyre több és érdekesebb lehetőséget biztosítanak a vidéki település lakosai számára, így 2017. március 12-én, vasárnap 10:30-12:00 óra között a Programozz egy robotot! ismeretterjesztő esemény keretében megtudhatják hogyan tudnak mozogni, megfordulni, vonalat követni, sőt akadályt kikerülni a robotok.

A foglalkozáson a LEGO EV3-as szettek programozásában mélyülhetnek el a gyerekek előre megépített robotok segítségével. Aki a robotika rajongója az 2017. április 9-én, vasárnap 10:30-12:00 óra között is izgalmas tudományos kalandokra számíthat, mert ezen a foglalkozáson a WeDo Robotics készlet segítségével a kisebbek is készíthetnek robotokat, elsajátíthatják a programozás alapjait és felfedezhetik, hogyan működnek a különféle gépek és berendezések.

Márciusi programok - Agóra Tudományos Élményközpont2017. március 18-án, szombaton 10:30-12:00 óra között a levegő szerelmeseié a terep és játékos foglalkozássorozat keretében, izgalmas kreatív feladatokon keresztül ismerkedhetnek meg az érdeklődők a természettudományos jelenségekkel.

Megtudhatják mitől marad fenn a levegőben a vitorlázó repülőgép vagy azt, hogyan bizonyíthatjuk a láthatatlan levegő jelenlétét? A foglalkozáson a levegővel kísérletezhetnek a gyerekek és egyszerű levegőhajtású játékokat is készíthetnek, melyeket természetesen haza is vihetnek.

2017. március 19-én, vasárnap 10:30-12:00 óra között a varázslatos ásványtan világába lehet bepillantani. Bárki megtudhatja mi az a geóda, minden kiderül a kőzetbe ágyazott ásványokról, sőt az érdeklődő gyerekek saját geódát is készíthetnek tojáshéjba. Emellett sókristályt növeszthetnek színes zseníliára vagy cukorkristályt hurkapálcikára, amik az idő múlásával egyre nagyobbak lesznek.

Márciusi programok - Agóra Tudományos Élményközpont2017. március 25-26-án a víz világnapja alkalmából az érdeklődők megtudhatják, milyen állatok laknak egy csepp vízben és hogyan hasznosíthatjuk a víz energiáját. Leáshatnak az óceánok legmélyebb bugyraiba és megismerkedhetnek a világ legnagyobb vízeséseivel, de megtudhatják azt is, léteznek-e a földinél nagyobb óceánok a Naprendszerben.

A víz mágikus oldalát ugyancsak megvizsgálhatják a látogatók: kiderül, mi történik, ha egy vízzel teli zacskót átszúrunk egy ceruzával és miért nem folyik ki a víz a lefordított pohárból. Ezen a hétvégén kiderül, hányféle halfaj él hazánk vizeiben, hogyan néz ki az üvegangolna, vagy melyik halunk torpedó alakú és vajon miért?

2017. április 1-jén, szombaton 10:30-12:00 óra között a bolondozásé és az újrahasznosításé a főszerep, mert bolondos használati tárgyakat készíthetnek a gyerekek üres PET palackokból.

A programokon az Agórába szóló belépőjeggyel lehet részt venni. A foglalkozásra csak korlátozott számban tudnak látogatókat fogadni, ezért érdemes előre regisztrálni. Az előzetes bejelentkezéseket a regisztracio@agoradebrecen.hu email címre várják.Previous Magyarország első krízistérképe
Next Alvás és tanulás kutyamódra

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

14 − három =