Táplálékkiegészítők és vitaminok a koronavírus ellen


Táplálékkiegészítők és vitaminok a koronavírus ellen
Olvasási idő: 2 perc

Rengeteg cég feküdt rá koronavírusjárvánnyal kapcsolatban a táplálékkiegészítők és a vitaminok szerepére.

Mivel, mint mindent, ezt is ésszel kell kezelni, ezért megnéztük, hogy mit mondanak, aminek van vagy lehet valamilyen alapja a javasoltak közül. Így a mai cikk a tegnapi cikkünk folytatása.

Mark F. McCarty és James DiNicolantonio kutató Science Direct-ben közzétett cikke számos tápanyagot felvázol, amelyek segíthetik az immunrendszer megerősítését és csökkenthetik az COVID-19 fertőzés kockázatát. Szerintük a COVID-19 30-60-szor halálosabb, mint a szokásos éves influenza. Az influenza és a koronavírus gyulladásos vihart okoz a tüdőben, és ez a gyulladásos vihar akut légzési zavarhoz, szervi elégtelenséghez és halálhoz vezethet.

A McCarty és a DiNicolantonio által ajánlott tápanyagok, táplálékkiegészítők például:

N-acetilcisztein (NAC), ami serkenti a glutation képződését, vékonyítja a nyálkahártyát, csökkenti az influenzafertőzés esélyét és csökkenti a súlyos hörghurut kialakulásának kockázatát. (Vigyázat gyomorbántalmakkal küszködők számára nem előnyös!)

A bodzakivonat rövidíti az influenza időtartamát 2-4 nappal és csökkenti az influenza súlyosságát.

A spirulina csökkenti az influenzafertőzés súlyosságát és csökkenti az influenza okozta mortalitást (az állatkísérletek során). Egy emberi vizsgálatban a spirulina szignifikánsan csökkentette a vírusterhelést HIV-fertőzött betegekben. (De vigyázat pajzsmirigy-probléma esetén gondoljuk át az alkalmazását!)

A Béta-glükán állítólag csökkenti az influenzafertőzés súlyosságát és csökkenti az influenza okozta mortalitást (az állatkísérletek során).

A glükozamin az állatkísérleteknél igazoltan szabályozta a mitokondriális antivírus-jelző fehérjét (MAVS), így feltehetőleg csökkenti az influenzafertőzés súlyosságát és csökkenti az influenza általi mortalitást.

A szelénhiány növeli a vírusok mutációjának sebességét, elősegítve a patogénekkel rendelkező és az immunmegfigyelést elkerülni képes törzsek fejlődését.

A cinkről állítólag kimutatták, hogy in vitro gátolja a koronavírust és blokkolja a koronavírus replikációját a sejttenyészetben. A klorokin malária gyógyszer javíthatja a cink felszívódását, így lehetne hasznos a koronavírus kezelésében.

A vitaminok mellett a kókuszolaj szintén hasznos lehet,

mert a laurinsav egy közepes láncú zsírsav, amely körülbelül 50%-át teszi ki a kókuszdióolajnak és az emberi szervezet a laurinsavból egy monolaurin nevezetű anyagot állít elő, mely segít leküzdeni a vírusok és a baktériumok okozta megbetegedéseket, mint a herpeszt, az influenzát, a citomegalovírust és az újabb kutatások szerint még a HIV-et is. A monoglicerid segít felvenni a harcot az olyan káros baktériumok ellen is, mint a Listeria Monocytogenes vagy a Heliobacter Pylori, illetve a Giardia lamblia. 

Az új koronavírus, a COVID-19 ezreket fertőzött világszerte, félelmet és szorongást keltetve a lakosság körében. Még mindig sok rejtély veszi körül ezt a betegséget és csak egy dolog biztos. Az egyéb vírusfertőzésekhez hasonlóan elengedhetetlen a megfelelő higiénia gyakorlása és az immunrendszer megerősítése az egészség védelme érdekében. Ha valaki nem akar bajlódni a táplálékkiegészítők beszerzésével az egyen sok vitamint, vitaminban gazdag ételt. Esetleg szerezzen be gyorsan medvehagymát. De a vitaminok mellett az sem lenne hátrány, ha valaki felelősen gondolkodik és egy kis időre otthon is marad.Previous A Quercetin (kvercetin) és a D-vitamin – Szövetségesek a koronavírus ellen?
Next Sikerült meghatározni a vírus teljes genetikai kódját

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 + 14 =