Tudósok képzése nyitott innovációs programmal


Tudósok képzése nyitott innovációs programmal
Olvasási idő: 2 perc

Elindult a világ első, tudósok képzését célzó nyitott innovációs programja a bécsi Lab for Open Innovation in Science” elnevezésű továbbképzési program.

Tudósok képzése nyitott innovációs programmalA tudósok online jelentkezését 2015. szeptember 22-ig várják a www.openinnovationinscience.at internetes címen. A Ludwig Boltzmann Gesellschaft (LBG) által a közelmúltban kutatók és tudósok körében lefolytatott nemzetközi felmérés szerint az egészségtudományok terén manapság a két legnagyobb kihívásnak az új témák kutatására serkentő ösztönzők hiánya és a jelenlegi kutatási eredmények rendkívül összetett volta számít. Ezek a felmérési eredmények ösztönözték az LBG-t arra, hogy a Nyitott innováció a tudományban című kezdeményezése keretében elindítsa a Mondd el nekünk! elnevezésű crowdsourcing (közösségi ötletbörze) projektjét.

A tudósok képzése kezdeményezés keretében a betegeket, a családokat és a szakembereket is arra kérik, hogy a mentális betegségek témakörben aktív részvétellel járuljanak hozzá  a tudományos kutatásra érdemes kérdéskörök meghatározásához. E sajátságos, egyedülálló megközelítést alkalmazó projektnek az eredményeit arra kívánják felhasználni, hogy a világon először sorra kerülő „Lab for Open Innovation in Science” (LOIS) elnevezésű képzési program keretén belül lehetővé tegyék a résztvevők számára a nyitott innováció módszerének alkalmazását, elsajátítását. „A program tantervét a kutatók igényei, a nyitott innovációra vonatkozóan eddig végzett kutatások, valamint a crowdsourcing projekt eredményei alapján alakítottuk ki” – magyarázta a Ludwig Boltzmann Gesellschaft elnöke, Josef Pröll. 2016 áprilisától a LOIS 20 kiválasztott kutató és tudós számára személyre szabott, egyéni képzési modulok keretében biztosítja a lehetőséget arra, hogy megtanulják, hogyan alkalmazhatók a nyitott innovációs módszerek.

A LOIS kifejezetten a kutatók és tudósok számára kialakított exkluzív képzési program, amelynek elvégzése képessé teszi a résztvevőket arra, hogy a kurzus során elsajátított, személyre szabott know-how-t alkalmazni tudják saját mindennapos kutatási tevékenységeik során. A LOIS az egyetemeken, alkalmazott tudományokat oktató egyetemeken és kutatással foglalkozó egyéb (non-profit) szervezeteknél dolgozó, az egészségtudományok terén tevékenykedő kutatók és tudósok számára kifejlesztett képzés. A programra doktori vagy ennél magasabb fokozatú diplomával rendelkező tudósok jelentkezését várja, akik érdeklődnek a kutatási folyamatok újfajta módozatainak kidolgozása iránt, és szeretnének olyan új ismeretekre szert tenni, amelyek túlmutatnak a nyílt hozzáférésről és nyílt adatbázisokról jelenleg birtokunkban lévő tudáson.

A 12 hónapig tartó tananyag 13 egyéni képzési modult foglal magában, az oktatás pedig angol nyelven folyik. A résztvevőknek összesen 18 napot kell tölteniük Bécsben; a képzés díja 1500 euró.

A program iránt érdeklődő tudósok és kutatók kizárólag online jelentkezhetnek.Previous Elmebetegségek fényképeken
Next Agóra – Tudományos élményközpont Debrecenben

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × négy =