Új képzési program: Üzleti ismeretek gyógyszerészhallgatóknak


Új képzési program: Üzleti ismeretek gyógyszerészhallgatóknak
Olvasási idő: < 1 perc

Országosan egyedülálló képzési programot alkotott a Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi (GYTK) és Közgazdaságtudományi Kara (KTK).

A pécsi gyógyszerészhallgatóknak a képzési program keretében létfontosságú gazdasági, pénzügyi és marketing ismereteket van lehetőségük megszerezni jövőbeli vállalkozásuk sikeréhez. A gyógyszerészképzéssel párhuzamosan futó program egyúttal ugródeszka is azoknak, akik üzleti mesterképzésben is szeretnék mélyíteni tudásukat.

A PTE GYTK és PTE KTK az Üzleti ismeretek gyógyszerészhallgatóknak nevű képzési programról dr. Fittler András, a PTE Gyógyszerésztudományi Kar dékánhelyettese is elismerően nyilatkozott:

„Gyakorló gyógyszerészként és oktatóként is jól tudom, hogy milyen nagy szükség van alapos gazdasági alapismeretekre annak érdekében, hogy valaki sikeres gyógyszertári vállalkozást üzemeltessen, illetve egy ilyen vállalkozás tagjává váljon.”

A 2019 szeptemberében indult program célja olyan gazdasági részképzés nyújtása a pécsi gyógyszerészhallgatók számára, amely során a diákok elsajátítják későbbi munkájuk – például egy gyógyszertár menedzselése – során a gyógyszerészeti ismeretek mellett elengedhetetlen üzleti ismeretek és képességeket, készségeket. A hét szemeszteres képzési program tárgyai szabadon választhatók, a képzésben való részvétel nem jelent extra költséget a hallgatókra nézve. A tárgyakat az ajánlott előrehaladás szerint a 3-9. szemeszterekben érdemes felvenni.

A képzés első blokkjában üzleti és közgazdasági alapokkal, számvitellel és vállalati pénzügyekkel ismerkednek a hallgatók. Ezt követően lehetőségük nyílik specializációra: pénzügyi, illetve marketing irányon folytathatják tanulmányaikat. A marketing iránt érdeklődőket bevezetik a marketingszámítások világába, emellett elsajátítják a digitális marketing alapjait, a pénzügyre fókuszáló leendő gyógyszerészek pedig a pénzügyi tervezés, valamint vállalkozói könyvelés témakörében mélyítik tudásukat.

A piaci szemléletű kurzusokra a képzés indulása óta mintegy 40 hallgató jelentkezett a magyar programban, az angol program előkészítés alatt áll. A képzésről további információk ide kattintva érhetők el.Previous Krémszínű tojás: új magyar kuriózum
Next Óriás bocskorosgomba – A 2021. év gombája

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × 3 =