Új, hiánypótló képzés és virtuális valóság


Új, hiánypótló képzés és virtuális valóság - pte mik
Olvasási idő: < 1 perc

Már az idei felvételi eljárásban, tehát 2019. február 15-ig lehet jelentkezni a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának (PTE MIK) szeptemberben induló műszaki felsőoktatási szakképzésére.

A PTE MIK új képzése a régióban egyedülálló, hiszen az egyetlen műszaki felsőfokú oklevelet adó szakképzés. Ráadásul a képzésben teljesített kreditek specializációtól függően közel fele akkreditálható a megfelelő alapképzésbe, vagyis kiváló kiindulási alapot jelenthet egy későbbi egyetemi diploma megszerzéséhez.

Az újdonsággal kapcsolatban Medvegy Gabriella, a PTE Műszaki és Informatikai Kar dékánja elmondta:

„A ‘Műszaki FOKSZ’ kifejezetten friss, flexibilis struktúrájú képzés. Két év alatt megszerezhető felsőfokú végzettséget jelent, melyből egy teljes félév a munkaerőpiaci partnernél zajlik, és beszámított szakmai gyakorlatot biztosít. Olyan szakembereket ad majd a piacnak, akik hidat teremtenek a szakmunka és a mérnöki munka között. Célunk a munkaadói igényekre alapozott gyakorlati szaktudással bíró szakemberek képzése, akik hatékonyan képesek támogatni a vállalatoknál és intézményeknél dolgozó mérnökök, döntéshozók munkáját.”

A képzés valamennyi előnyéről hallhatnak majd információkat az érdeklődők február 1-jén, pénteken, a kar Boszorkány úti épületegyüttesében tartandó nyílt napon, de nem csak ezért lesz érdemes a rendezvényre ellátogatni. Egy olyan különlegességgel is készülnek ugyanis a szervezők, ami a kor technikai vívmányait felhasználva egészen futurisztikus lehetőséget hordoz magában. Egy virtuális valóságban tudnak ugyanis a fiatalok építkezni, valamint műszaki különlegességeket alkotni – de csak a legélelmesebbek, ugyanis az első huszonöt, erre a programra regisztráló jelentkező tud majd élni a lehetőséggel! Izgalmasnak ígérkezik még a „műszaki pályán is meNŐK vagyunk” elnevezésű workshop, ahol az érdeklődők megtudhatják, miért érdemes nőként elindulni a műszaki világ felé.Previous A pécsi mandulafa képvisel bennünket Európa Fája versenyén
Next Gyógyszervizsgálatok? A magyarok szeretik?

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × 4 =