Magyar Autóklub Csonka János Tudományos Tanács


A Műegyetem és a Magyar Autóklub együttműködése révén megalakult a Magyar Autóklub Csonka János Tudományos Tanács.
Olvasási idő: < 1 perc

A Műegyetem és a Magyar Autóklub együttműködése révén megalakult a Magyar Autóklub Csonka János Tudományos Tanács.

A fenntartható mobilitás olyan közös érdek, amely a nagy múltú tudományos központok, valamint a gyakorlati tapasztalatokat és társadalmi igényeket összegző civilek együttműködését igényli. Ezért 2019. május 14-én együttműködési megállapodást írt alá Dr. Józsa János, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora és Dr. Hatala József, a Magyar Autóklub elnöke. Létrehozva a Magyar Autóklub Csonka János Tudományos Tanácsot.

Az együttműködésben részt vevő Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem meghatározó szereplője a műszaki felsőoktatásnak, továbbá rendelkezik a megalapozott kutatásokhoz szükséges tudásbázissal, tudományos műhelyekkel és korszerűen felszerelt laboratóriumokkal.

A Magyar Autóklub a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) tagja, a legnagyobb tagsággal rendelkező magyarországi autós civil szervezetként 1900-ban történt megalapítása óta képviseli az autósok, a közúton közlekedők érdekeit és nyújt számukra mobilitás szolgáltatást.

Az összefogás és a Csonka János Tudományos Tanács létrehozásának célja,

hogy fenntartható közlekedési trendek és mobilizációs jövőkép felvázolásával segítse a szakmai és a döntéshozók munkáját. Kutató-ismeretterjesztő tevékenységet végezve juttassa el kidolgozott javaslatait a közlekedés mindennapi résztvevőihez, egyúttal közérthető és érdeklődésre számot tartó módon segítse elő a fenntartható mobilizáció igényének megformálását és terjesztését.

Csonka János elévülhetetlen érdemeket szerzett a magyar műszaki felsőoktatás gyakorlatának folyamatos korszerűsítésével, találmányok hosszú sora fémjelezte az oktatás melletti tevékenységét. Az élő szakmai műhelyt alapító szervezetek megtiszteltetésnek tartják, hogy felvehették Csonka János nevét. Ehhez a névhez méltó módon kívánják – közlekedésszervezési és járműipari tudományos – munkájukkal támogatni a teljes mobilitási spektrumot, a közlekedésben résztvevőket.Previous Az ELTE kutatói azonosították agyunk gyakori részgráfjait
Next Paks II. Akadémia - hat egyetem fog össze

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

nyolc + 15 =