Szabadulós kalandjáték a Csontváry Múzeumban


Szabadulós kalandjáték a Csontváry Múzeumban - TUDOMÁNYPLÁZA
Olvasási idő: < 1 perc

Misztikus kódvadászat és egyedülálló szabadulós kalandjáték nyílt Pécsett a Csontváry Múzeum alagsori termeiben.

Új, különleges szolgáltatással bővült a több mint 15 kiállítóhelyet üzemeltető Janus Pannonius Múzeum. Ezúttal nem egy új tárlattal gazdagodott a kínálat, hanem Kódvadászok címmel egy szabadulós kalandjáték fogadja vendégeit a Csontváry Múzeum alagsori termeiben.

„Vasárnap este jelentették a helyi hatóságoknak, hogy a Klasszikus História Múzeum régészeti expedíciójának vezetője, a nemzetközileg elismert paleográfus, Dr. Maywald rejtélyes körülmények között eltűnt.” – kezdődik az az újságcikk, amelynek alapján a logikai (kaland)játék részvevőinek meg kell fejteniük a rejtélyt, pontosabban a kijutás nyitját.

A kódvadászok képzeletbeli időben és helyszínen járnak, rejtvényeket, találós kérdéseket kell megoldaniuk, hogy az első teremből a harmadikba eljussanak. A fejtöréshez természetesen van némi segítség, szimbólumok, mitológiai lények utalnak a talányok megoldására.

A játékidő 60 perc, ha ezalatt nem sikerült teljesíteni a küldetést – tehát az utolsó szobából is kijutni –, akkor nem nyert a csoport, és a szervezők kiengedik a bent rekedt kalandorokat. Az a csoport, amely viszont sikerrel kiszabadul, oklevelet kap, a diadalról pedig a JPM Facebook oldalán egy csoportkép tanúskodik majd.

Egy csoportban legalább 3 és legfeljebb 6 fő vehet részt, egy játék 10.000 forintba kerül. Jelentkezni előzetes regisztrációval lehetséges, az árat csak átutalással, előre lehet kifizetni. Regisztráció: kmo@jpm.hu. Korhatár: 16 év. Ha a lemondás az érkezéstől számított 5 munkanapon belül történik, akkor a visszafizetésre már nincs mód.

De hová tűnt Dr. Maywald?Previous Ingyenesen látogatható a Louvre
Next Analyse JET Java alapú szoftverelemző eszköz

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × három =