Analyse JET Java alapú szoftverelemző eszköz


Analyse JET Java alapú szoftverelemző eszköz - TUDOMÁNYPLÁZA
Olvasási idő: < 1 perc

Sikeresen elkészült az Analyse JET Java alapú szoftverelemző eszköz, amely egy olyan statikus analizátor,

amely a program futtatása nélkül szolgáltat nélkülözhetetlen információt Java programnyelvű kódról és annak összefüggéseiről. Ez az eszköz több új, nagyon korszerű technológia ötvözésével egyedülálló programértésre képes.

Ennek megvalósítására három cég (4D Soft Kft. – Budapest, ITP Systeme GmbH – München és Qualysoft GmbH – Bécs) konzorciumot alkotva elnyert egy Horizont 2020 EUROSTARS pályázatot, amely két év alatt 1,5 millió euróból valósult meg. A termék sikeres kifejlesztése után Düsseldorfban a JCON2018 konferencián mutatták be nagy Java közösség előtt.

Manapság a programok egyre bonyolultabbak, méretük is egyre nő. A nagy rendszerek már több tízmillió sor kódot tartalmaznak. Nincs olyan fejlesztő, aki ezt egymaga átlátná. Természetes, hogy kellenek eszközök, amelyek segítenek a kód megértésében. Ehhez intelligens keresésre van szükség úgy, hogy az eredmények azonnal elérhetők legyenek. Azonban még ez is kevés! Mert a programokban nagyon sok az összefüggés. Egyes kódrészek hatnak más kódrészekre, és ha módosítjuk a programot a hatások is módosulhatnak.

Különösen nagy problémát okozhatnak a nem várt hatások, amelyeket éppen azért, mivel nem tudnak róluk, nem is tesztelik. Nem szerencsés, ha az ebből fakadó hibát a felhasználó találja meg. Az Analyse Jet erre a problémára nyújt egy minden eddiginél hatékonyabb megoldást.

A termék ingyenes verziója ide kattintva letölthető.Previous Szabadulós kalandjáték a Csontváry Múzeumban
Next Üzemel a Lomonoszov Akadémikus úszó atomerőmű első reaktora

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennyolc + 10 =