Digitális oktatás Debrecenben


Digitális oktatás Debrecenben
Olvasási idő: < 1 perc

Átadták az Agóra és az NI Hungary Kft. közös együttműködésének, a digitális oktatás újabb mérföldkövét jelentő Smart School rendszert az Agóra Tudományos Élményközpontban.

Okosteremmé alakult a tavaly átadott Agóra-NI-oktatóterem, ahol a hat és fél millió forint értékű eszközrendszer innovatív módon többek között a pedagógusok számára is lehetőséget teremt a digitális kompetenciafejlesztésre.

A 30 tablet és az okostábla alkalmat biztosít majd diákok oktatására is. 

Somogyi Béla, az Agóra ügyvezető igazgatója szerint, az intézménynek megnyitása óta egyik legfontosabb célja a folyamatos megújulás, és hogy az eszközpark fejlesztése, illetve a programok kialakítása megfeleljen a kor kihívásainak és a természettudományos ismereteket látványosan, hitelesen közvetítsék.

Ebben partnere az Agórának az NI Hungary Kft., amely tavaly már egymillió forint értékű inverz ingát adományozott, így a mérés pontosságát interaktív módon lehet érzékeltetni. Dr. Ábrahám László, az NI Hungary Kft. ügyvezetője úgy vélekedik, hogy „A pedagógusok számára nagy könnyebbséget jelent, ha megfelelően felkészültek a digitális írástudás terén, mert így a digitális technika fejlődésével lépést tartva adhatják át tudásukat a következő generációk számára. Ezen a területen ez az együttműködés hiánypótló jelentőséggel bír.”

Azt remélik, hogy a Smart School rendszer révén megvalósuló oktatások hozzájárulhatnak a jövő mérnökutánpótlásának biztosításához. A tervek szerint az Agóra Tudományos Élményközpontban már ősszel elindulnak az első képzések. Az Agóra nemcsak Debrecenben, hanem a tiszántúli régióban is az egyik katalizátora annak a folyamatnak, amely segíti, hogy minél több fiatal megismerje a műszaki és természettudományok izgalmas világát.Previous Nyári táborok a debreceni Agórában
Next Michelangelo Dávid szobra

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

13 + nyolc =