Az első magyar online streaming csatorna


streaming csatorna
Olvasási idő: 2 perc

2018. május 25-én indul az első magyar online streaming csatorna, a Wowster.

A Magyarországon 2016 óta elérhető online streaming szolgáltatók (Netflix, Amazon Prime, HBO GO, AXN NOW és FOX+) nem változtattak számottevően a magyarok médiafogyasztási szokásain, ennek oka egyrészt a kínálatukban elérhető filmek itthoni közönség előtti ismeretlensége volt, másrészt pedig az, hogy a kínálatuk nagy része eredeti nyelven, magyar felirat nélkül érhető el. Az Eurostat adatai szerint a felnőtt magyar lakosság 37%-a beszél idegen nyelveket, az angolul beszélőknek pedig csupán negyede beszéli jól a nyelvet, így könnyen belátható, hogy miért nem tudtak stabil előfizetői bázisra szert tenni a külföldi streaming szolgáltatók.

A Wowsteren bárki legálisan és biztonságosan nézhet reklámmentes magyar filmeket és sorozatokat. A felületen eddig sehol nem publikált werkfilmek, fotó- és archív anyagok is elérhetőek lesznek az előfizetők számára. A határon túliak is elérhetik a szolgáltatást. A pár nappal több mint egy éve alapított Wowster Kft. a fémáru, szerelvény, fűtési berendezés nagykereskedelme és sok minden más mellett foglalkozik majd a streaming szolgáltatással, melyhez 54 150 000 Ft jegyzett tőke társul.  A Kft. tagjai Kálomista Gábor, filmproducer, Helmeczy Dorottya a Kojot című film társproducere és Csupó Gábor, rajzfilmes. (A weboldalon egyelőre a mai napig még nulla információ van.)

A régi és új magyar filmeken és sorozatokon túl olyan kultfilmek nézhetőek a Wowsteren, mint például az Indul a bakterház, a Zimmer Feri vagy a Csak szex és más semmi, valamint friss újdonságok is elérhetőek lesznek majd, mint például az Egynyári kaland harmadik évada. Az elérhető filmek és sorozatok listája folyamatosan bővül, a mozifilmeken, tévéfilmeken és sorozatokon túl dokumentumfilmek is nézhetőek a felületen.

Aki eddig magyar nyelvű filmet szeretett volna nézni, annak maradt a tévé és az illegális letöltés. Előbbi sok esetben szervezést és rugalmasságot kíván, hogy akkor legyünk képernyő előtt, amikor megy a műsor, utóbbival pedig számtalan kellemetlenség jár együtt: a gépünkre települő kéretlen bővítmények, idegesítő reklámok, akadozó, lassú letöltés, és az egész procedúra illegális volta. A Wowster mindezen problémára megoldást kínál azoknak, akik magyar filmet szeretnének nézni legálisan, biztonságosan és reklámmentesen.

Az előfizetés díja 1980 forint havonta, ezért korlátlan számú filmet vagy sorozatot lehet megnézni. Ha valaki csak egy-egy filmet szeretne megnézni, arra is van megoldás, az egyszeri megtekintés ára filmenként 300 és 800 Ft között változik. A legelső előfizetéshez most két hetet ajándékba ad a szolgáltató, azaz az előfizetők másfél hónapig férnek majd hozzá a teljes filmadatbázishoz.Previous Áltudományok ellen indított honlapot az Akadémia
Next Génekbe kódolt a leégésre való hajlam

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

8 + 13 =