Beconomist – díjmentes üzleti és gazdasági, oktatási platform


Beconomist. Gazdasági platform
Olvasási idő: 2 perc

2022 márciusában indult útnak a Beconomist üzleti és gazdasági oktatási platform, amely arra hivatott, hogy a gazdaság témájában jártas, valamint az az iránt érdeklődő emberek könnyen és gyorsan fejleszthessék szakmai tudásukat.

Mivel a Beconomist program díjmentes mindenkinek lehetősége van a Pénzmúzeum égisze alatt működő, üzleti és gazdasági oktatási platform elérésére! A projekt kezdeményezője a Magyar Nemzeti Bank digitális és oktatásért felelős leányvállalata, az MNB-EduLab. Első sorban aktualitásokat dolgoznak fel a gazdaság, a pénzügy és az üzleti élet világából. Annak érdekében, hogy azok számára is teljesen érthető tartalmat, tudást biztosítsanak, akik nem a szakmában tevékenykednek, közérthető módon közelítik meg a feldolgozandó témákat. A témafeldolgozást az ország kiemelkedő szakemberei és közgazdászai, mint például Balatoni András, Vajda Bertalan vagy Balla Gergely Patrik biztosítják az érdeklődők számára.

Öt különböző témakör szerint csoportosít az MNB-EduLab által létrehozott Beconomist!

Mivel a cél az, hogy minél több ember tudjon információhoz jutni az üzleti élet és a pénzügy világával kapcsolatban, ezért a témakörök nagyon színesek és szerteágazóak. Számtalan téma megjelenik, hogy mindenki megtalálhassa a számára érdekes, szimpatikus témaköröket. Csak, hogy néhányat kiemeljünk, ilyen témakör például az ingatlanpiac, a mesterséges intelligencia, az okosszerződés, a zöld pénzügyek, a makroökonómia vagy a fintech. A tudásszint és az érdeklődés alapján egy személyre szabott, saját tempót figyelembe vevő tanulási útvonalon haladhatnak végig az érdeklődők. Ráadásul a Beconomist oldal fejlesztői az egyetemistákat és a pályakezdő útkeresőket pályaorientációval segítik, a munkavállalókat pedig tudásszintfelmérővel támogatják annak érdekében, hogy minden érdeklődő a saját szintjének megfelelő, új ismeretekkel gazdagodjon.

A vizuális átláthatóság nagyon fontos lehet egy tanulási folyamatban. Ezért is készítenek a kurzusok mellé animált tartalmakat, illetve játékos kvízeket, amelyek segítik a tananyag rögzülését. A jövőre néző tervekben szerepel, hogy az oldal tartalmazzon egyre több, aktuális, izgalmas és érdekes videós tartalmat.

A Beconomist üzleti és gazdasági oktatási platform az oktatóvideoit kategóriákba rendezte, ezzel is jobb átláthatóságot biztosítva a felhasználók számára.

A témakörök a következőek:

  • Üzlet,
  • Pénz és pénzügyek,
  • Technológia,
  • Közgazdaságtan,
  • Kormányzás.

A csoportosítás még nem minden, hiszen egy egyéni útvonalon haladhatunk végig az alaptudásunknak és érdeklődésünknek megfelelően. A tudásszint meghatározása első sorban azért nagyon fontos, mert ehhez mérten lesznek élvezhetőek a tartalmak. Valamint a még pályakezdőknek egy pályaorientációs útkereső segít abban, hogy eldönthessék melyik terület a számukra legrelevánsabb.

A már magasabb tudásszinttel rendelkezők, esetleg már a szakmában dolgozók, a tudásuk felfrissítése érdekében, valamint annak megőrzésére szintfelmérőket tudnak kitölteni. Így mindenki megtalálhatja a jelenlegi szintjének megfelelő opciót, és képes lehet újabb ismeretekkel gazdagodni.

A kurzusokat kategorizálni a tudjuk, hiszen a „tanulás” fül alatt, a kedvenc, az elvégzett és a még tanulásra váró kurzusokat is feltünteti számunkra a Beconomist, amely nagyban segíti a hatékony nyomon követését is a tanulási folyamatnak. Nem távozik senki üres kézzel, aki a Beconomist üzleti és gazdasági oktatási platform felületére lép!

A látogatók egy gondosan felépített élményutat tesznek meg a pénz világa körül, melyet interaktív játékok és látványos vizuális bemutatók kísérnek végig. Egy-egy kurzus befejezését, játékos kvíz zár le, a sikeres kitöltők pedig Elismerő igazolást kapnak. Így tudják a felhasználók véglegesíteni, összegezni a tudásukat. Ez a későbbiekben, akár az önéletrajzba is beleírva, bizonyítani tudja például, egy adott munkára a jelentkezés relevanciáját. De a mindennapos munkafolyamatokhoz is nagyban hozzájárulhat, Beconomist platform oldalán elsajátított tudás.Previous Magyar érettségi kvíz - Teszteld a tudásod!
Next Bemelegítés a történelem érettségire! - Kvíz

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × 5 =