Zoom trükkök és tippek tanároknak


Zoom trükkök és tippek tanároknak
Olvasási idő: 2 perc

A járvány egyik hozadéka az online oktatás, így egyre több tanár használja a Zoom-ot munkája során.

Dan Levy, a Harvard Egyetem professzorának Zoom tanterem című nemrég magyarul is megjelent könyve a külföldi tanárok szerint kötelező olvasmány azok számára, akik Zoom segítségével tanítanak. A Geopen Kiadó gondozásában 2020-ban megjelent mű hasznos tippeket ad az oktatók számára a hallgatók elkötelezettségének fenntartásában és tanításában. Remek példákkal mutatja be a lehetőségeket és véleményünk szerint komolyan csökkenti az online tanítással kapcsolatos szorongást!

Amellett, hogy saját tapasztalataiból merít, példákat is megoszt olyan innovatív módszerekről, amelyeket más tapasztalt oktatók hatékonyan alkalmaznak a Zoom használatakor a virtuális osztályteremben. Így a könyv nem csak azoknak hasznos olvasmány, akik még nem ismerik a Zoom-ot, hanem azoknak is, akik javítani szeretnének a technikájukon, az érdekesebb és eredményesebb oktatás érdekében.

Azért, hogy az olvasó a könyvben bemutatott ötleteket minél előbb alkalmazhassa a gyakorlatban képernyőképek segítenek illusztrációként.

A könyv fő célkitűzése bemutatni, hogyan lehet hatékonnyá tenni az online órákat.A könyv fő célkitűzése bemutatni, hogyan lehet hatékonnyá tenni az online órákat. Az első rész röviden áttekinti az alapelveket, amiket az online oktatás során alkalmazni lehet. A második rész bemutatja, hogyan vonhatók be a diákok az élő online tanórák folyamataiba és ehhez milyen eszközök kapcsolhatók. A harmadik rész a konkrét lehetőségek részletes leírása.

Megtanulhatjuk beállítani és a beállításokat módosítani, megismerhetjük a Zoom eszköztárát és az ablakok konfigurálásának lehetőségeit. Szó esik a tanítás során használt egyéb kiegészítő eszközökről és technikai tippekről. Csak ezután kapunk tanácsot arra vonatkozóan, hogyan ösztönözhetjük a diákokat az aktív részvételre az online tanítás folyamán, hogyan kérdezzünk jól, vagy hogyan szólítsuk meg a tanulókat óra előtt, alatt és után.

Közel 200 oldalon, kedvezményes áron 2280 Ft-ért, gyakorlati bepillantást kaphatunk a szavazás folyamatába, a chat funkció órán történő alkalmazásának lehetőségébe. Továbbá a breakout room használatába és a Google Slides becsatolásába. De világossá válnak a white board, a share screen és a Zoommal végezhető jegyzetelés alapjai is.

Végül egy nagyon hasznos fogalom is előkerül: a közösségépítés. Ennek feladata ugyanis sokkal több tudatosságot igényel online, mint egy valóságos osztályteremben. Főleg azért, mert a technika csupán egy eszköz az oktatásban kitűzött célok elérése érdekében és egy tanárnak nem csak tanítani, hanem a tanulást segíteni is feladata.Previous Fafelmérésbe fogott a Google a Tree Canopy Lab csoportjával!
Next A pronoia téveszmerendszere - Boldogok a lelki szegények?!

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × 5 =