Online Tudományos Diákköri Konferencia Pécsett


Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar az országban elsőként szervezi meg online Tudományos Diákköri Konferencia eseményt.
Olvasási idő: < 1 perc

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar az országban elsőként szervezi meg online Tudományos Diákköri Konferenciáját.

A kialakult járványügyi helyzet nem csupán országosan, de világszerte is komoly nehézségek elé állította a felsőoktatást, így az általában évente megrendezett Tudományos Diákköri Konferenciákat is. A világjárványra való tekintettel a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara komoly erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy a hallgatók kutatásba fektetett munkájának eredményei bemutatásra kerülhessenek e fórum keretein belül.

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának idei, XXVI. Kari Tudományos Diákköri Konferenciája 2020. május 20-án, rendhagyó módon a hallgatók és oktatók védelmének maximális figyelembe vételével online fog zajlani. Így az a távolsági digitális oktatásban bevált módszerrel, a Microsoft Teams szoftveren keresztül bonyolódik majd le.

A Tudományos Diákköri Konferencia leendő egészség-, sport- és társadalomtudományi szakemberek és oktatóik részvételével zajlik.

Az idei évben 163 hallgató mutatja be – a tantervi törzsanyagon túlmutató, önálló, de a témavezető oktató által támogatott kutatáson alapuló – tudományos munkájának eredményeit. Az előadások 14 szekcióban hangzanak el, majd a szakmai bírálóbizottság értékelése alapján díjakkal és elismerésekkel honorálják a hallgatók teljesítményét. A TDK kiváló lehetőség a hallgatók számára, hogy a szakmai nyilvánosság előtt megmérettetve bekapcsolódjanak az Egészségtudományi Karon folyó elméleti és gyakorlati kutatómunkába.

A kar kiemelt figyelmet fordít a tudományos diákköri tevékenységre, melyet jelentős országos és saját pályázati forrásokkal is támogat. A későbbi tudományos előmenetelt – ahogy ez már sok esetben beigazolódott – gyakran itt alapozzák meg a hallgatók.

 

A Tudományos Diákköri Konferencia megnyitója: 2020.05.20. 9:30

Platform: MS Teams

Főszervező: PTE ETK Kaposvári Képzési KözpontPrevious Mi az a DAMA-protokoll?
Next A dögevés tett minket emberré?

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc − tizenegy =