3D a Facebookon


3D a Facebookon
Olvasási idő: 2 perc

Talán valahol minden a 3D-s képekkel kezdődött.

Elénk tartanak egy képet és azt mondják kicsit bandzsítani kell, hogy hoppá, mintegy varázslatszerűen felpattanjon egy zár és mélységében mutatkozzon meg a valóság. Így ma már elmondható, hogy a 3D évtizedek óta igyekszik reprodukálni azt, ami a szemünk számára a lehető legvalósághűbb. 

Talán valahol minden a 3D-s képekkel kezdődött.

2018 októbere óta a Facebook-felhasználók is megoszthatják fényképeit ebben a formátumban, hogy életre keltsék például az emlékeket, amelyeket megosztanak a közösségi hálózaton. Most már akár Storyban is használhatjuk ezeket. A PRove Kommunikáció tájékoztatása szerint a történetekben való megosztáshoz pontosan azt kell csinálni, mint ha hírfolyamban szeretnénk megosztani egy 3D képet, azzal a különbséggel, hogy az elhelyezésnél a Storyt adjuk meg a Hírfolyam helyett.

De vannak olyanok, akik ennél messzebbre mennek. Erick Glen Boyd Cerezo 23 éves digitális animációt tanuló mexikói diák, egyike azoknak, akik új értelmet adnak az eszköznek a műtárgyak dimenzionálásával.

 

A 3D fotók a mélységtérképeket használják, amelyeket az iPhone 7+, 8+, X vagy XS készülékekkel készített „Portré” képekkel tárolnak. A legjobb eredményt akkor érheti el, ha a fő témája három vagy négy méterre van és többféle mélységű jelenetet rögzít. Beleértve valamit az előtérben és valamit a háttérben. Szerencsére ma már Androidos gépek is alkalmasak erre: Samsung Galaxy Note 8, Note 9, Samsung Galaxy S9+, S10, S10E, S10+, S10 5G, Samsung Galaxy Fold, Google Pixel, Pixel XL, Google Pixel 2, Pixel 2XL, Google Pixel 3, Pixel 3XL.

Fontos tudni a következőket:

  • A 3D-s fényképek nem szerkeszthetők. Ha a Facebook, a számítógéped vagy külső alkalmazás használatával szerkeszted a fényképedet, előfordulhat, hogy nem tudod 3D-s fényképpé alakítani.
  • Ha szeretnél megosztani egy 3D-s fényképet, nem tudsz több fényképet a bejegyzéshez adni. Egyszerre csak egy 3D-s fényképet lehet megosztani.
  • Ezeket a fényképeket egyelőre nem lehet albumba felvenni.
  • Az oldalról közzétett 3D-s fényképeket egyelőre nem lehet kiemelni vagy hirdetésekben felhasználni.

Sokan csinálnak már 360 fokos videókat, fotókat is:

https://www.facebook.com/tasvision/videos/560698374492467/

 

De a 3D más:Previous Vasúti forgalom a Krími-hídon
Next Cheops űrtávcső

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × 4 =