Római vakáció, magyar gyökerek


Római vakáció, magyar gyökerek
Olvasási idő: < 1 perc

2019 május elejétől ingyenesen letölthető egy Róma városának magyar emlékhelyeit bemutató telefonos applikáció.

Az Android és IOS rendszeren is elérhető, háromnyelvű Hungarian Memories (HuM) mobil alkalmazás a Külgazdasági és Külügyminisztérium kezdeményezésére és finanszírozásában valósult meg.

A digitális alkalmazás első változata 50 helyszín bemutatásán keresztül  nyújt alapvető információkat a magyar kultúra és történelem Rómában fellelhető emlékeiről és segít azokat megtalálni. A program a városba látogató turisták számára láthatóvá, kereshetővé és könnyen megtalálhatóvá teszi a magyar emlékeket. Segít tudatosítani a magyar kultúra európai beágyazottságát, sok évszázados európai jelenlétét. Róma szimbolikus helyszín, hiszen a keresztény Európa központjában különleges fontossággal bír a magyar művészet, a magyar kultúra, a magyar történelem megjelenítése.

Az alkalmazás a tervek szerint további helyszínekkel és új tartalmakkal bővül,

így a későbbiekben lehetséges lesz a magyar kulturális emlékhelyek virtuális megtekintése, felfedezése, virtuális gyűjtemények összeállítása is. Az applikáció jelenleg háromnyelvű, magyar, angol és olasz. A későbbiekben a nyelvek száma korlátlanul bővíthető.

A projekt ötletgazdája a római magyar kulturális intézet, a Római Magyar Akadémia. A megvalósításhoz a Külgazdasági és Külügyminisztérium nyújtott finanszírozást.Previous Autópálya alatti 7000 éves leletek
Next Jó hír a pécsi diákoknak: éjfélig tart nyitva a Tudásközpont

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hét + 17 =