Jó hír a pécsi diákoknak: éjfélig tart nyitva a Tudásközpont


Jó hír a pécsi diákoknak: éjfélig tart nyitva a Tudásközpont
Olvasási idő: < 1 perc

A tavaszi vizsgaidőszak alatt újra éjfélig tart nyitva a Tudásközpont.

A 2018/19-es tanév téli vizsgaidőszakának 44 napja alatt 692 órában várta a hallgatókat a pécsi Tudásközpont, segítve egyetemi tanulmányaikat, vizsgafelkészülésüket. A 44 nap alatt 4356 egyetemista kutatott, készült, olvasott a megszokott nyitvatartási időn túl az olvasói terekben. A legtöbben december 17-én érkeztek, ekkor 158-an vették igénybe a PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont és a Csorba Győző Könyvtár által működtetett szolgáltatásokat. 

A tavaszi vizsgaidőszakban, május 13-tól június 20-ig ismét éjféli nyitva tartással várják az esti és éjszakai tanulást választó pécsi hallgatókat.

A meghosszabbított nyitva tartás első felében, 8.00-20.00 között a szokott rend szerint lehet majd igénybe venni a könyvtári szolgáltatásokat, vagyis – aki még nem tette meg – be tud iratkozni, lehet kölcsönözni, előjegyezni, személyesen hosszabbítást kérni, könyvet visszaadni, könyvtárközi kölcsönzést igényelni, raktári kérést indítani, vagy szaktájékoztatásért a könyvtárosokhoz fordulni.

20.00 órától, a Tudásközpont 2. emeletén van lehetőség tanulásra az olvasói terekben, a tanulófülkékben, illetve a csoportos tanuló helyiségekben. Ugyanitt van lehetőség önkiszolgáló kölcsönzésre, az olvasószolgálati pult melletti kölcsönző-automatánál, illetve könyv visszaadásra a földszinti készüléknél, a Regisztráció jobb oldalán. Éjfélig lehet fénymásolni, szkennelni és nyomtatni a második emeleti forráspontnál, de ebben az idősávban a további szolgáltatások már szünetelnek.

A parkoló felőli, déli bejárat zárva lesz, ezért a főbejárati forgóajtón át lehet a könyvtári tereket használni. A pécsi hallgatóknak jó tanulást, hatékony felkészülést kívánnak a könyvtárosok!Previous Római vakáció, magyar gyökerek
Next Mesterséges intelligencia és pontosabb rákdiagnosztika

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz − tíz =