Szemüveg nélkül nézhető 3D LED-falak


Szemüveg nélkül nézhető 3D LED-fal
Olvasási idő: < 1 perc

Mára a LED-falak dominálnak a nagyméretű vizuális megjelenítési technológiák területén.

A videofalak, projektorrendszerek és más megjelenítő technológiák sem tudják tartani ezekkel a lépést. Itt már nem csak egyszerű megjelenítőkről beszélünk, hanem modulárisan variálható, tetszőleges méretű, oldalarányú, alakú és felületű kreatív platformokról. Bár erősen vizuális műfajról van szó, az eddigi rendszerek közt mégsem létezik szemüveg nélküli 3D megoldás.

A LED-ek természetüknél fogva fénykibocsátó komponensek. Így nagyon hatékony működés mellett alacsony energiafelhasználásúak. A valódi fekete szintjeik – lényegében kikapcsolt állapotban – a háttérvilágításos LCD-hez és a vetítéshez képest kiváló kontrasztot nyújtanak. Az OLED-ekhez képest remek fényerővel, élénk színekkel és hosszú élettartammal büszkélkednek.

A LED-technológia egyeduralkodó lett a nagyméretű megjelenítésben.

A LED-falak már nem csak sima megjelenítők, hanem modulárisan variálhatóan tetszőleges méretű, oldalarányú, alakú és felületű kreatív platformok. A legfrissebb, 1 mm-nél kisebb pixel méretű, nagyfelbontású LED-falak már megközelítik a nappali szobákban előforduló TV-k méreteit. A moduláris struktúrájú TV készülékek következő generációs microLED technológiája fejlődik, megnyitva az utat a további méretcsökkentés előtt.

Európa erős pozícióban van a fotonikai iparban, ideértve a LED-komponenseket és a fejlett optikai technológiákat is. Most két európai kkv, a magyar Holografika a német Temicon-nal együttműködve újragondolja a LED-falakat, hogy egy új termékkategóriát teremtsen a szegmensben.

Elsőként szeretnék piacra dobni a szemüveg nélküli háromdimenziós látványt adó 3D light field (fénytér) LED-falakat.

Ez a piac egy nagyon gyorsan növekvő terület. A LED-ek teljesítményben felülmúlnak minden, ma széles körben használt technológiát, mint az LCD vagy a vetítés (DLP, LCOS, egyebek) és még az OLED-eket is. A jövőben szinte kizárólag LED-falak lesznek a bevásárló és konferenciaközpontokban, repülőtereken, stadionokban, koncerteken, témaparkokban és nagy rendezvényeken. De használják majd őket attrakcióként és építészeti elemként is. Az élet egyre több területén fogunk találkozni velük, és szemüveg nélkül nézhető 3D változatban ez a rendszer világújdonság lesz.Previous Országos vizsgálatsorozat - COVID-19
Next A jég világa a NASA szemével

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × 5 =