Egészséggazdasági képzés négy egyetem közreműködésével


Egészséggazdasági képzés indul.
Olvasási idő: 1 perc

A Management Center Innsbruck (MCI), a University of Bologna, a University of Oslo és az Erasmus University Rotterdam közös projekt keretében indít egészséggazdasági és egészségmenedzsment képzést.

Többes diplomát nyújtó egészséggazdasági képzés indul.Az egészséggazdasági és egészségmenedzsment szakirányokon az Európai Unió társfinanszírozásával kezdődik meg egy úgynevezett egészséggazdasági képzés, amelyben nagy lehetőségeket látnak az oktatók, mivel átfogóbb képet nyújt az európai ellátórendszerek előtt álló feladatokról, mint az eddigi képzések. A hároméves kísérleti szakasz sikerességének köszönhetően – ezt az EU 330 000 euróval, azaz több mint 100 millió forinttal támogatta –, a négy nívós oktatási intézmény hivatalosan meghirdette kollektív mesterképzési programját. A szakot sikeresen elvégző hallgatók a négy egyetem által kiállított, aláírt és elismert oklevelet vehetnek át.

Az egészségmenedzsment és egészséggazdasági képzés célja, hogy versenyképes tudással rendelkező szakembereket készítsen fel az európai egészségügyi ágazatban felmerülő változatos kihívások megoldására. A jelentkezők a következő hat szakterület közül választhatnak: egészségügyi intézmények menedzsmentje, az egészségügy gazdasági értékelése, egészséggazdaság, egészségügyi döntések, egészségügyi pénzügy és menedzsment, valamint globális egészségügy.

Az egyetemek oktatói arra mutattak rá, hogy a szociális és egészségügyi kihívások egyre inkább nemzetközi jelleget öltenek, a problémák immár átívelnek az országhatárokon. Ezért az internacionális oktatás nagy szerepet kaphat az ellátórendszerek nehézségeinek kezelésében. A program a szükséges szakmai ismereteknél többet nyújt, hiszen a nemzetközi együttműködés során elengedhetetlen „soft skillek” (szociális kompetenciák, interperszonális készségek) elsajátítására is nagy hangsúlyt helyez.

A több egyetem kooperációjával elvégezhető képzések Magyarországon sem ismeretlenek. Az Erasmus Mundus Közös Mesterképzések pályázat keretében az európai felsőoktatási intézmények (köztük többek között az ELTE-vel és a Budapesti Corvinus Egyetemmel) közös, kettős vagy többes diplomát eredményező mesterképzéseket nyújtanak a világ minden tájáról érkező hallgatók számára. Aki jelentkezik és bejut a programra, annak lehetősége lesz a mesterképzés négy félévét akár négy különböző intézmény falai között tölteni, ahol ösztöndíjakkal és egyéb támogatásokkal segítik tanulmányait.

További információ az egészséggazdasági és egészségmenedzsment képzésről: https://www.mci.edu/en/press/6053-mci-launches-european-master-in-health-economics-management

További információ az Erasmus Mundus programról: https://www.tka.hu/palyazatok/736/erasmus-mundus-kozos-mesterkepzesekPrevious Miért olyan népszerűek az összeesküvés-elméletek?
Next ICT4Life: új technológiák az idősellátásban

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennyolc − négy =