45 pozitív hangú üzenet pandémia idejére


45 pozitív hangú üzenet pandémia idejére
Olvasási idő: < 1 perc

„Van egy jó történeted?” címmel született közösségi alkotás a pécsi orvoskaron.

Három nyelven, magyarul, angolul és németül is megjelent a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar honlapján a „Van egy jó történeted?” című kiadvány. A mű a kar hallgatóinak, oktatóinak és munkatársainak 45 pozitív hangú üzenetét tartalmazza. A kezdeményezés ötletadója dr. Füzesi Zsuzsanna, a Magatartástudományi Intézet professzora, tanszékvezetője. A tanszékvezető 2020 tavaszán azt javasolta, hogy akinek kedve van, írjon személyes, inspiratív történetet arról, mi segít elviselni a nehézségeket. Továbbá ki, hogyan találja meg a mosolyt a hétköznapokban, milyen technikákkal gyűri le a stresszt, a bezártságot pandémia idején.

45 pozitív hangú üzenet – színes, érdekes, megható történetek születtek a szolidaritás jegyében.

Így egyedülálló közösségi alkotás formálódott azzal a céllal, hogy ne csak a szomorú aktualitások, hírek legyenek jelen az életünkben. Dr. Füzesi Zsuzsanna professzor így nyilatkozott:

„Ezek a történetek, írások nemcsak kapaszkodni, elviselni segítettek, hanem jókat mosolyogni és tanulni is. Sőt, a megoldások megtalálásában is fontos szerepük volt, és lehet ma is. Van, akit ugyanaz a történet, segítő írás megnyugtat, míg másra inspirálóan hat. A pandémia ráébresztett minket arra, hogy az élet nem egyetlen vágányon halad a fényes jövő felé. Nincs problémáktól, nehézségektől mentes lét, de olyan sincs, hogy csak a problémák, a nehézségek léteznek.”

A 45 pozitív hangú üzenet, azaz a kiadvány online, pdf formátumban érhető el és érdekes, hasznos olvasnivaló lehet bárkinek.Previous 100 millió éves mikrobát élesztettek fel
Next Néprajzi Múzeum, hol tartunk most?

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

14 − kilenc =