Mérnökképzés önvezető járművek fejlesztésére


Mérnökképzés önvezető járművek fejlesztésére
Olvasási idő: < 1 perc

2018. november 15-ig jelentkezhetnek a BSc diplomás mérnökök a februárban induló Autonomous Vehicle Control Engineer, azaz Autonóm Járműirányítási Mérnök mesterszakra.

A jövő társadalmában meghatározó szerepük lesz a magas intelligenciával rendelkező járműveknek, robotoknak, ezért is egyedülálló lehetőség a Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar leendő diákjainak, hogy az autóipari kutatás-fejlesztés területén a legkorszerűbb tudást szerezhetik meg.

Az angol nyelvű képzés a járműipar legdinamikusabban fejlődő területéhez kapcsolódva, az önvezető járművek fejlesztésére képez szakembereket a BME-n. A mesterképzésre jelentkezők széleskörű ismereteket sajátíthatnak el az önvezető járművek tervezéséről, fejlesztéséről, amely tudás a dinamikusan fejlődő hazai járműipar bármely résztvevője számára kiemelt értékkel bír. A hallgatók a kar zalaegerszegi oktatási és kutatási telephelyén, a ZalaZONE-nal együttműködésben egyedülálló gyakorlati ismereteket is szerezhetnek az autonóm járművek tesztelése területén is.

A RECAR (REsearch Center for Autonomous Road vehicles) program keretében a BME és az ELTE, partnereikkel együttműködve indították el 2018 szeptemberében az önvezető járművek irányítási rendszereinek fejlesztésére épülő mesterképzéseket. Az MTA SZTAKI kutatóintézettel, valamint a Bosch, a Knorr-Bremse és a Continental vállalatok összefogásával létrejött kutatóközpont olyan oktatási struktúrát alakított ki, amely garantálja, hogy a mesterképzést elvégző szakemberek nemzetközileg is elismert tudással gyarapodjanak.

A keresztféléves képzésre november 15-ig van lehetőség jelentkezni, elsősorban járműmérnöki, villamosmérnöki, mechatronikai mérnöki, közlekedésmérnöki, mérnök informatikus, gépészmérnöki, és logisztikai mérnöki alapszakok hallgatóinak. A szakról részletes információ a felvi.hu-n és a Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar honlapján található.



Previous ELTE-s kutatók igazolták a Kordylewski-porhold létezését
Next Képalkotó polarimetria

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16 − tizenhat =