Nemzeti fagylalt-pite nap


Nemzeti fagylalt-pite nap
Fotó: Kidspot Kitchen
Olvasási idő: 2 perc

Tudta-e, hogy augusztus 18-án milyen nemzeti napot ünnepelnek Amerikában? Igen, jól olvasta a fagylalt-pite napot!

Nem csodálkozunk az amerikaiakon, de azon sem, ha valaki úgy gondolja a TudományPláza a nyári uborkaszezonban csak kitalálta ezt a napot. Pedig NEM! Augusztus 18. nem más, mint a nemzeti fagylalt-pite nap.

A szakértők és az ínyencek szerint ez a desszert tökéletes arra, hogy valaki lehűtse magát egy forró nyári napon. Habár a mostani időjárás nem épp napfényes, ez nem jelenti azt, hogy ne próbálhatnánk ki ezt a remek édességet. Főleg azért, mert a fagylalt-pite nem tartozik a bonyolultabb desszertek közé és elkészítése is roppant egyszerű. Csupán annyi az egész folyamat, hogy „lágyított” fagylaltnak nevezett terméket helyeznek elősütött pitetésztába vagy graham kéregbe. Csakúgy, mint a szokásos fagylalt, a fagylalt-pite is változó ízű lehet.

Alapvetően bármilyen ízű főzött fagylaltból elkészülhet ez a nyári édesség, csak a képzelet szab határt a pite ízvilágának. Vannak olyan népszerű fagylaltpite-változatok is, mint például a sütőtök pite vagy a citrom habcsók pite.

Ha ezek után bárki kedvet kapott a fagylalt-pite elkészítéséhez, akkor ezt mi is támogatjuk egy egyszerű recepttel:

Hozzávalók:

  • 15 db Oreo vagy Graham keksz; vagy egy elősütött piteforma
  • 1/2 csésze vaj (~ 250 g)
  • 1 liter vanília fagylalt
  • 1 csésze mogyoróvaj (~ 250 g) naná, hogy van benne
  • 1 teáskanál vanília aroma

 

Elkészítés:

Törjük össze az Oreo vagy Graham kekszeket! Ezt keverjük össze a fél csészényi olvasztott vajjal. Egy másik tálba előkészítjük a fagylaltot, amihez hozzákeverjük a mogyoróvajat és a vanília aromát. Ezt addig kevergetjük, amíg egy sima, egyenletes masszát nem kapunk. A vajas kekszet egy piteformába nyomkodjuk, úgy hogy a forma oldalát is kitöltse. Ebbe beleöntjük a vanília fagylaltos keveréket, majd a fagyasztóban tárolva lehűtjük. Tálalhatjuk, csokoládé szórással, csokoládé sziruppal vagy mogyoró darabkákkal is, csupán a képzeletünk és ízlésünk szab határt ennek.

Aki elkészítette, küldjön róla egy fotót!



Previous A bélyegző története
Next Szalmonellafertőzés – nagy a veszély a nyári melegben

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × 3 =