Magyarország Cukormentes Tortája


Magyarország Cukormentes Tortája
Olvasási idő: < 1 perc

Idén először női versenyző, Vaslóczki Orsolya „Barackos buboréktortája” nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt,

Magyarország Cukormentes Tortájaamelyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden évben a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével együtt ír ki. A versenyzők a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által jóváhagyott alapanyaglistából válogathattak. A zsűri elnöke Nándori László, aranykoszorús cukrászmester volt, aki 2013-ban és 2014-ben megnyerte a versenyt. 

A torta hozzáadott cukor, fehér liszt, mesterséges adalékanyag és tartósítószer nélkül készült és a nagyközönség először augusztus 20-án és 21-én, Budapesten, a Magyar Ízek Utcáján kóstolhatja meg. A 2012-ben életre hívott verseny idei újdonsága, hogy nem csak ipartestületi tagok jelentkezhettek, hanem az ország bármely cukrászdája és vendéglátó egysége. Sőt a Magyarország Cukormentes Tortája verseny 4 éves és a Magyarország Tortája verseny 9 éves fennállása alatt sem történt meg eddig, hogy a győztes torta megalkotója női versenyző legyen.

Mit lehet tudni a tortáról?

A „Barackos buboréktorta” illeszkedik a magyar ízvilághoz. A sárgabarack karakteres íze a diókrémmel és a piskótában fellelhető pirított dióval alkot harmóniát. A tortának van egy roppanós csokoládérétege, de a kreáció legeredetibb eleme (a torta erről kapta a nevét) a torta tetején látható díszítés, melyet légpárnás fóliával formázott buborékmintásra a cukrász. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége számításai alapján egy szelet 11,8 g szénhidrátot és 278 kalóriát tartalmaz.

Az idén 10 éves Egy Csepp Figyelem Alapítvány célja a versennyel az volt, hogy felhívja a cukrászok figyelmét a kiegyensúlyozott étrendbe illeszthető, hozzáadott cukrot nem tartalmazó sütemények iránti egyre növekvő igényre. Az egyik különdíjat „A leginnovatívabb receptért” a Raj Ráchel Tortaszalon Diós-vaníliás csipkebogyó tortája kapta, míg a másik különdíjat az Álomsüti Cukormentes Cukrászda érdemelte ki a Körtés csokimousse tortával.

A Magyarország Cukormentes Tortája program részeként az Egy Csepp Figyelem Alapítvány idén is meghirdette a Háziversenyt nem szakképzett cukrászok és lelkes otthonsütők részére, melyre augusztus 14-ig várják a pályamunkákat. A fődíj egy Kenwood robotgép, de két különdíj is gazdára talál majd.Previous Pentakvark - Újfajta egzotikus részecske a nagy hadronütköztetőben
Next Okostelefonon is diktálhatnak a Vízművek ügyfelei

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 − nyolc =