Tudományok Fővárosa a Várkert Bazárban?


Tudományok Fővárosa
Olvasási idő: < 1 perc

Egy napra (2017. szeptember 23-án) minden lehetséges, és a beharangozó szerint robotok, drónok és űrhajók szállnak majd le.

Tudományok Fővárosa a Várkert Bazárban?A Várkert Bazár világörökségi helyszínén összegyűlnek a tudományok neves képviselői, hogy nagyközönség előtt kössék össze a Földet a világűrrel, a robotokat az emberekkel, a tudományt pedig a kíváncsiskodókkal. A szervezők azt ígérik ez lesz a régió leginspiratívabb STEM fókuszú tudományos bulija.

A Várkertben felépített pályán versenydrónok és pilótáik mérik össze tudásukat, virtuális sétát tehetünk a CERN részecskegyorsítóban, kapcsolatba léphetünk a NASA űrhajósaival, de a fesztiválon megjelenő több mint 60 kiállító és előadó jóvoltából önjáró robotokkal, Mars-szondával, utazó planetáriummal vagy robotépítéssel is foglalkozhatunk. Sőt a látogatók látványos bemutatók, kísérletek szemtanúi is lehetnek, előadásokat hallgathatnak a világűrről, a csillagokról vagy éppen a mesterséges intelligenciáról, ráadásként pedig egy valódi űrjárót is megcsodálhatnak majd.

A robotika kedvelői is megtalálhatják számításukat, hiszen a kiállítók egy része erről a területről érkezik.

A régió egyik leginspiratívabb tudományos fesztiváljának célja, hogy közelebb hozza az emberekhez az „elefántcsonttoronyba” zárt, gyakran távolinak tűnő tudományokat és megmutassa, hogy a STEM érdekes, izgalmas területeket és megközelítéseket rejt.

A Magyar Villamos Művek főtámogatását élvező rendezvényen a látogatók izgalmasabbnál izgalmasabb interaktív programokon vehetnek részt. A rendezvény fővédnöke Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, védnöke pedig Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes. 

A belépés ingyenes!
Helyszín: a Várkert Bazár teljes területe
Időpont: szeptember 23. 10.00-23.00Previous A szivárvány és más égi jelenségek
Next Agyérkatasztrófák nyomában

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 − 9 =