12. Magyar Ökológus Kongresszus


12. Magyar Ökológus Kongresszus
Olvasási idő: < 1 perc

Több mint kétszáz ökológuskutató részvételével mától zajlik a hazai ökológusok legnagyobb kongresszusa Vácott.

A Magyar Ökológusok Tudományos Egyesülete (MÖTE) és az ELKH Ökológiai Kutatóközpont (ÖK) augusztus 24. és 26. között tartja a 12. Magyar Ökológus Kongresszus eseményét, amelynek helyszíne a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola. A hazai ökológusok legfontosabb, háromévente megrendezett kongresszusán a kutatók bemutathatják legújabb tudományos eredményeiket, megvitathatják a szakmai problémákat, továbbá hasznos kapcsolatokat alakíthatnak ki.

Az idei kongresszusra több mint kétszáz ökológuskutató regisztrált, elsősorban az egyetemek és a kutatóintézetek műhelyeiből, továbbá az eseményen részt vesznek az ökológiai ismereteket alkalmazó intézmények – minisztériumok, nemzetipark-igazgatóságok, civil szervezetek – kutatói is. A háromnapos rendezvényen öt plenáris és 108 szekció-előadás hangzik el, 76 kutatást pedig poszter formájában mutatnak be a résztvevők.

A 12. Magyar Ökológus Kongresszus három teremben párhuzamosan zajló szekcióülései

egy részében az ökológia alapkérdéseivel foglalkozó témák szerepelnek. Többek között a társulások szerveződése, a közösségi ökológia, a vegetációdinamika, a populációbiológia, a viselkedésökológia, a tájökológia, a molekuláris ökológia, az ökoszisztémák működése vagy az ökofiziológia. Más szekciók a globális problémákhoz kapcsolódó alkalmazott ökológiai kutatások témaköreit gyűjtik össze. Ilyen például a gyep- és erdőkezelés ökológiai hatásai, a városokban zajló ökológiai folyamatok. Vagy a klímaváltozás és az invázió hatásai, a természetvédelmi területek tervezése és kezelése, illetve az ökológia és a társadalomtudományok kapcsolódási pontjai.

A 12. Magyar Ökológus Kongresszus plenáris előadásai a tájökológia, a viselkedésökológia, a vegetációtudomány és az ökológiai modellezés tárgyköreibe nyújtanak betekintést. A szakmai programokon túl a MÖTE megtartja ünnepi közgyűlését is, ahol díjazzák a legkiválóbb szenior és junior kutatókat.Previous Tüzelőanyag-cella és hidrogéntechnológia szakmérnök szakirányú továbbképzés
Next Lisztharmatfertőzés biomarkerei

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × kettő =