Az INNFOS bemutatta XR1 intelligens robotját


Az INNFOS február végén mutatta be XR1 intelligens robotját a Mobil Világkongresszuson.
Olvasási idő: < 1 perc

Az INNFOS február végén mutatta be XR1 intelligens robotját a Mobil Világkongresszuson.

A világ első, SCA-alapú intelligens humanoid kiszolgáló robotját (XR-1) a kínai INNFOS kutató-fejlesztő csapata mutatta be. A vendégeket üdvözlő, kávét felszolgáló, táncoló, kérdésekre válaszoló, sőt cérnát tűbe fűző XR-1 roboton a kongresszus számos látogatójának megakadt a szeme. A robot kitűnő példája annak, mennyire sokoldalúan felhasználhatók az INNFOS által kifejlesztett szeriális, rugalmas aktuátorok.

Ez az innováció jelentős előrelépést képvisel a szociális interakcióra képes robotok létrehozásához vezető úton. Az SCA az INNFOS által kifejlesztett eszköz, az intelligens rugalmas aktuátor (angolul „Smart Compliant Actuator”) kezdőbetűiből képzett betűszó. Az SCA, amely az XR-1 intelligens kiszolgáló robot egyik alapvető egysége, tartalmaz egy szervomeghajtót, egy magas precizitású kódolót, egy nagyteljesítményű, kommutátor nélküli motort és egy pillesúlyú fordulatszám-csökkentőt is.

Az INNFOS SCA az XR-1 összes ízületének részét képezi,

és legfontosabb jellemzőjének, az integrált, rugalmas ízületeknek köszönhetően rendkívül pontos és dinamikus mozdulatok végrehajtását is lehetővé
teszi a robot számára, miközben folyamatosan fenntartja a biztonságos mozgást.

Manapság az intelligens kiszolgáló robotokat már számos üzleti vállalkozásnál, egészségügyi létesítményben, háztartásban és egyéb területeken is alkalmazzák. A biztonságos és intelligens ember-gép interakció biztosítása érdekében a kiszolgáló robotoknak rugalmasan alkalmazkodó vezérlőrendszerekkel kell rendelkezniük, amelyek ugyanakkor ellenállnak az erőbehatásoknak, és képesek biztosítani egy precíziós robot összes funkciójának megfelelő működését.

Az INNFOS eszköze az összes fenti követelménynek tökéletesen megfelel, miáltal az SCA a jelenlegi legfejlettebb, csúcstechnológiát képviselő aktuátornak számít. Az INNFOS csapatának sikerült számos technikai nehézséget áthidalni, és jelentős mértékben csökkenteni az aktuátorok méretét is. Ugyanakkor a rugalmasságot biztosító algoritmus igen nagy mértékben javítja az ember és gép közti interakciót.

Az SCA széles körben felhasználható a gépgyártásban és a feldolgozóiparban, a légijármű-és űriparban, a precíziós készülékek gyártásában, az egészségügyben és számos egyéb területen.Previous Mennyire ismered a társastáncokat? Teszteld tudásod!
Next Gólyatöcs – A 2019-es év madara

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hét − négy =