Európa legnagyobb matematikai oktatásmódszertani tanácskozása


Európa legnagyobb matematikai oktatásmódszertani tanácskozása
Olvasási idő: < 1 perc

Július 10-én kezdődik Európa legnagyobb matematikai oktatásmódszertani tanácskozása Budapesten.

A 13. CERME Konferenciára 54 országból csaknem ezer résztvevőt várnak az ELTE lágymányosi campusára. Már februárban jeleztük, hogy idén júliusban lesz Európa legnagyobb matematikai oktatásmódszertani tanácskozása. De ez elég komoly 2+4 napos összejövetel, ezért mindenképpen érdemel egy ráerősítést.

Már az is nagy szó, hogy a European Society for Research in Mathematics Education (ERME) az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet közreműködésével hazánkban  szervezik meg Európa legnagyobb matematikai oktatásmódszertani tanácskozását. A szervezet kétévenként hívja össze a terület szakembereit, hogy lehetőséget biztosítson a különböző európai országokban zajló kutatások megismerésére és kutatói együttműködések kialakítására. A tanácskozás az egyéni kutatási beszámolók helyett az együttműködésen alapuló csoportmunkára helyezi a hangsúlyt.

A konferenciára Európán kívül még Ausztráliából, Brazíliából, Chiléből, Mexikóból és Új-Zélandról is érkeznek résztevők. A helyi szervezőbizottság elnöke Csapodi Csaba, az ELTE Matematikatanítási és Módszertani Központ adjunktusa, a Rényi Alfréd Matematika Kutatóintézet Módszertani Osztályának munkatársa. A nemzetközi programbizottságot Paul Drijvers, az Utrechti Egyetem oktatója, a Freudenthal Intézet tudományos igazgatója vezeti. A konferencia plenáris előadásait Lovász László matematikus, az MTA korábbi elnöke és Berta Barquero, a Barcelonai Egyetem oktatója tartja.

A hagyományoknak megfelelően a CERME konferencia előtt, július 9-10-én kerül sor a matematika oktatásával foglalkozó fiatal európai kutatók kétnapos rendezvényére, a YERME Napokra. Itt mesterszakos hallgatók, PhD-hallgatók, illetve frissen PhD-zett posztdoktorok találkozhatnak és ismerhetik meg az európai matematikaoktatás különböző irányzatait és képviselőiket.Previous Szegedi fejlesztésű kísérletek a BME műholdján
Next A fizioterápia jelentése – Mit kell tudni ezekről a kezelésekről?

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 − tizenkettő =