Hulladékkezelési- és hasznosítási szakmérnök képzés


2018-ban második alkalommal is elindul az NHKV Zrt. szakmai támogatásával létrejött hulladékkezelési- és hasznosítási szakmérnök képzés.
Olvasási idő: < 1 perc

2018-ban is elindul az NHKV Zrt. szakmai támogatásával létrejött hulladékkezelési- és hasznosítási szakmérnök képzés.

Az Európai Unió elkötelezte magát a körforgásos gazdaságra való átállás mellett, amelynek egyik sarokköve a hulladék keletkezésének megelőzése. Ennek érdekében, rövid idő alatt, a tagállamok hulladékgazdálkodással foglalkozó szakembereinek egyre szigorodó elvárásoknak kell megfelelniük és mind több újdonsággal, technológiai fejlesztéssel kell megismerkedniük.

Az NHKV Zrt. ennek megkönnyítésére ismét szakmailag támogatja a 2 féléves hulladékkezelési- és hasznosítási szakmérnök képzését. A 2018 szeptemberében induló 10 hónapos képzést a tavalyi évhez hasonlóan a Szent István Egyetem Mezőgazdasági és Környezettudományi Kar Környezettudományi Intézetével és a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kar Nyersanyagelőkészítési és Környezeti Eljárástechnikai Intézetével közösen szervezi.

A szakmérnök képzés célja, hogy a hulladékfeldolgozó üzemek, szaktanácsadó intézmények, önkormányzatok, civil szervezetek, szakigazgatási intézmények hulladékgazdálkodással foglalkozó munkatársai feladataikat jobb, szakszerűbb módon láthassák el. Különös tekintettel azokra a hulladékgazdálkodási közszolgáltatókra, amelyeknél KEHOP forrásból várhatóan 2018. év végére új hulladékkezelő létesítmény vagy technológia kerül átadásra.

Azon közszolgáltatók számára, akik hosszú távon saját maguk érintettek a hulladékkezelést szolgáló rendszerelemek üzemeltetésében, az NHKV Zrt. 50-100%-os tandíj költség átvállalási – nem kötelező érvényű – felajánlást tett.

A második alkalommal meghirdetett hiánypótló szakmérnök-képzés biztosítja azon – műszaki, biológiai, jogi és közgazdasági – ismeretek megszerzését, amelyek a hulladékkezeléssel és hasznosítással kapcsolatos feladatok szakszerű ellátásához szükségesek és amelyekkel biztosítható a hulladékok minél nagyobb arányú lerakótól való eltérítése, valamint a magas minőségű másodnyersanyagként való hasznosulás.

A képzés során megszerzett korszerű ismereteken alapuló tudás alkalmazható lesz a hulladékgazdálkodási iparban akár közép- és felsővezetői szinten, az önkormányzati és hatósági munkában, valamint az innovációs tevékenységben is.Previous Miért jelentkezik a migrén többször a nőknél?
Next Kevésbé magányosak a kislányok, ha jó kapcsolatuk van az apjukkal

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × 2 =