Napenergiás technológia az internetezéshez


Harald-Haas - Li-Fi
Olvasási idő: < 1 perc

Napenergiás technológiát fejlesztettek az internetezéshez skót kutatók.

A régi fény helyett. A napenergiás Li-Fi a legtávolabbi helyeken is elérhetővé teszi a világhálót, és a vezeték nélküli kommunikáció sokféle lehetőségét teremti meg - mondta Harald Haas, a kutatás vezetője.Az új eljárással a nappanelek közvetítik a szélessávon érkező jeleket és a működéshez szükséges energiát is a napfényből nyerik – áll az Edinburghi Egyetem közleményében, amely kiemeli, hogy a technológia lehetővé teszi az önellátó, vezeték nélküli kommunikációt a városoktól távol eső vidékeken, a fejlődő régiókban, ahol nincs még kiépített internetes infrastruktúra, illetve vészhelyzetekben is.

A rendszer prototípusai másodpercenként nagyjából hét megabites sebességet értek el, ez pedig egyenlő a hagyományos vezeték nélküli hálózatok sebességével. A kutatás az Edinburghi Egyetem úttörő, 2011-ben már világ szinten ismertté vált, Li-Fi technológiájára épül, mely LED-lámpák által küldött jelekkel végzi az internetes adatátvitelt. A napenergiás Li-Fi a legtávolabbi helyeken is elérhetővé teszi a világhálót, és a vezeték nélküli kommunikáció sokféle lehetőségét teremti meg – mondta Harald Haas, a kutatás vezetője.

Nos, az érdekesség az, hogy a sci-fi írók már 50-60 évvel ezelőtt felvázolták ezt a tecnológiát. A mostani kétkedők számára egy lépés előre, hogy a technológia a napot használjaés nem a korábban láthatatlan, de mégis villogó módszert, amit sokan kifogásoltak.Previous Új generációs napelemes mobil töltők
Next Óriáshullám segítségével gyógyította szembetegségét

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × négy =