Titkos londoni kripta öt canterbury érsekkel


Titkos londoni kripta öt canterbury érsekkel
Olvasási idő: < 1 perc

Öt canterburyi érsek maradványait találták meg egy középkori londoni templom titkos kriptájában a Canterbury érsek londoni rezidenciája mellett.

Titkos londoni kripta öt canterbury érsekkelA lambethi St Mary templom helyén álló Garden Museum felújításakor találtak rá az építőmunkások a titkos kriptára, amely 30 koporsót rejtett. Az emberi maradványok többsége az 1600-as évekből való. Néhány koporsón névtáblát is találtak, az egyiken Richard Bancroft neve volt, aki 1604 és 1610 között töltötte be Cantebury érsekének tisztét, a másik John Moore maradványait rejti, aki 1783 és 1805 között volt az anglikán egyház vallási vezetője. Moore feleségének maradványait is megtalálták egy másik koporsóban.

Richard Bancroft érseksége idején adták ki a Biblia új angol fordítását 1611-ben.

A St Mary templom anyakönyve szerint három másik érseket is a kriptába temettek, köztük Frederick Cornwallist, aki 1768-1783 között volt érsek, Matthew Huttont (1757-1758) és Thomas Tenisont (1695-1715). A maradványokat egyelőre nem azonosították a szakemberek.

A St Mary templomot a XI. században építették a Westminster-apátsággal átellenben, a Temze túlpartján. A templomnak kettős élete volt, egyrészt Lambeth falu temploma volt, másrészt a canterburyi érsek londoni palotájának is egyfajta szárnyépülete volt. Az évszázadok során számos érsek és családja imádkozott itt, és döntött úgy, hogy itt temessék el. A templom helyén az 1970-es években létesült a Garden Museum.Previous Negatív tömegű folyadékot hoztak létre fizikusok
Next Megkezdődött a komáromi Csillag erőd felújítása

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt − 3 =