Új tudományos podcast a Műegyetemen


Új tudományos podcast a Műegyetemen
Olvasási idő: 2 perc

Az Inno Sapiens adásaiban fókuszba kerülnek a magyar innovációk.

Új, jövőformáló podcast sorozat indult Inno Sapiens néven, mely a legaktuálisabb tudományos témákkal foglalkozik. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem szakértői és ipari partnerei a tudomány, az oktatás és a gazdasági élet együttműködéséből létrejött hazai innovációkról beszélnek. Az évad nyolc epizódjában szó lesz a járműiparról, a modernizálódó gyógyszergyártásról, az energetika és a telekommunikáció jövőjéről is. Azaz megtudhatjuk, mi zajlik a Műegyetemen.

2020. november 30-án volt: A jövő járműipara

Mikorra terjedhet el jobban az elektromos közlekedés? Az autókon kívül a repülők is lehetnek elektromosak, vagy hibridek? A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudomány Egyetem hajtáslaborjában és stúdióban Joós Andrea műsorvezető kérdéseire a stúdióban Becker Péter, a BME Villamos Energetika Tanszék tudományos munkatársa és Zeitler Balázs, a Rolls-Royce Hungary ügyvezetője, a laborban pedig Balogh Attila, a BME docense és Balázs Gergely, a Rolls-Royce Hungary vezetőségi tagja válaszoltak, a műsor végén bemutatják a BME Z10 inkubációs központban dolgozó Rollin Technologies startup csapatot is.

Meghallgatom

2020. december 2-án volt: A jövő gyógyszeripara

A modernizáció, a kompjuterizáció csak mostanság költözött be a gyógyszeriparba. Mit jelent mindez a gyakorlatban? Mi a jelentősége a folyamatos, szenzorokkal követett gyógyszergyártásnak? Joós Andrea az iparág innovációiról beszélgetett Dr. Nagy Zsombor laborvezetővel, Dr. Greiner Istvánnal, a Richter gyógyszergyár kutatási igazgatójával, valamint Dr. Marosi Györggyel, a Műegyetem professzorával. A műsor végén bemutatkozik a BME Z10 inkbációs laborjában működő SmartSense startup.

Meghallgatom

2020. december 9-én volt: A jövő energiája

Az energiaipar jövőjéről, a tárolási lehetőségekről hallhatunk és kiderül az is, hogy a Műegyetem MVM Smart Power szimulációs laborjában milyen megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos kutatások folynak.

Meghallgatom

2020. december 9-én volt: A jövő távközlése

Hogyan alakulhat át az infokommunikációs ipar, és ennek révén az ipari szereplők, a hétköznapi ember élete, szokásai a közeljövőben? Joós Andrea műsorvezető vendégei Charaf Hassan a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem dékánja és Budai J. Gergő, a Vodafone vezérigazgató-helyettese. Megszólal még Németh Vilmos, a BME 5G laborjának vezetője és Vulkán Csaba, a Nokia Bell Labs magyarországi igazgatója. Továbbá bemutatják a Műegyetem Z10 központjában működő Fastrrr startup-ot is.

Meghallgatom

A tudományos podcast-sorozat a jövőnket meghatározó innovációs trendekről, kihívásokról és az ezekhez kapcsolódó Műegyetemen zajló kutatásokról és ipari projektekről számol be. Ismeretterjesztő, tudományt népszerűsítő formában bemutatva a mindennapjainkat befolyásoló kutatási területek műegyetemi eredményeit.

A jelenkor tudományos vívmányai és találmányai nemcsak előre viszik az emberiséget, hanem lendületet adnak a gazdaságnak, versenyelőnyt biztosítanak az országnak, az alkotók és a témában jártas szakemberek számára pedig izgalmas élményekkel szolgálnak.Previous Megnövekedett a környezetben lévő mikroműanyag-koncentráció
Next Szilveszter – Mennyit tudsz erről az ünnepről?

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

10 + 14 =