A nagy gasztró kvíz
Kened, vágod a gasztronómiát? Tedd próbára tudásod, és érd el a Michelin csillagokat!
Szereted kényeztetni magad, finomabbnál finomabb fogásokkal? Esetleg abban is van jártasságod, hogy hogyan készíts magadnak egy-egy isteni ételt? Akkor ez a kvíz neked szól!
De figyelj, mert minden tudásodra szükséged lesz ahhoz, hogy hibátlanul megválaszold a kérdéseinket!
Készen állsz? Kezdjük!
1 Mi a bodag?
1. kenyér-fajta
2. falatozó
3. főző edény
2. Mit hív az olasz konyha Soffritto-nak?
1. Lassan sült marha steak fehér borral és fokhagymával elkészítve.
2. Keserű alkoholos ital, általában étkezés előtt fogyasztják.
3. Apróra vágott hagyma, sárgarépa, zeller.
3. Mit neveznek a gasztronómiában rántásnak?
1. Zsiradékon megpirított liszt.
2. Tejföl és liszt keveréke.
3. Azt a technikát, amivel a serpenyő tartalmát lehet "dobálni".
4. Mi a Beurre manié?
1. A franciák egyik híres desszertje.
2. Tojásos reggeli fogás.
3. Vaj és liszt keveréke.
5. Milyen ételre hasonlít a Kimbap?
1. Sushi
2. Kebab
3. Főzelék
6. Kiről kapta a nevét a Rákóczi-túrós?
1. II. Rákóczi Ferenc
2. I. Rákóczi Ferenc
3. Rákóczi János
7. Honnan ered a Serrano sonka?
1. Mexikó
2. Spanyolország
3. Portugália
8. Mi a terijaki?
1. Főzési technika, szójaszósszal, mirinnel és cukorral.
2. A sushi egyik formája.
3. A piknik ázsiai megfelelője.
9. Hogy hívják a szabad ég vagy sátor alatt megvalósuló ételkészítést?
1. Kifőzde
2. Sramli
3. Lacikonyha
10. Mire használják az őzgerincet?
1. A séfkabát és a kötény közé elhelyezett, konyharuha.
2. Ez egy forma, amiben süteményeket és húsokat is süthetünk.
3. Alaplevet főznek belőle.
No Comment