Aranyérmes a debreceni Agóra csapat


Aranyérmes a debreceni Agóra csapat
A képen balról jobbra a versenyzők: Papp Márk Máté, Eigner Bendegúz és Mile Kolos, hátul a felkészítők: Fógel László, az Agóra vezető demonstrátora és Soha Rudolf Ferenc, az Agóra szakmai csoportvezetője
Olvasási idő: < 1 perc

Aranyérmet nyert a debreceni Agóra csapata a Budapesten megrendezett Magyar Ifjúsági Robot Kupán.

A megmérettetésen több versenyszámban összesen 25 csapat indult az ország minden tájáról. Az élményközpont versenyzői haladó kategóriában, a Rescue Line (menekítő-vonalkövető) versenyszámban szerezték meg az első helyezést. Előre megépített robotjuknak egy katasztrófahelyszínt szimuláló, akadályokkal teli pályán kellett adott idő alatt áldozatmentési feladatokat elvégezni.

Az Agóra csapat tagjai, Eigner Bendegúz, Mile Kolos és Papp Márk Máté évek óta járnak az élményközpont robotika klubjába, és már többször részt vettek a FIRST LEGO League robotprogramozási versenyen is.

Az aranyéremmel a debreceni Agórás csapat kvalifikálta magát a 2019-es Európa-bajnokságra

(hivatalos nevén: European RoboCup Junior Competition), amelyet júniusban rendeznek meg a németországi Hannoverben, valamint a júliusban az ausztráliai Sydney-ben sorra kerülő világbajnokságra (International RoboCup Junior) is.

 Previous Az atom zöld? Igen!
Next A magyar Lepramisszió harca a lepra ellen

No Comment

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × 5 =